Бурята преминала в събота привечер през Средните Родопи накъсала кабели

...
Бурята преминала в събота привечер през Средните Родопи накъсала кабели
Коментари Харесай

Две общини в Смолянско с аварии в електрозахранването след б...

Бурята минала в събота по здрач през Средните Родопи накъсала кабели и остави без ток цяла нощ цялата община Борино и селата в община Девин. И в двете общини има къщи с вреди по покривите от вихрушката. „ Бурята вилня към 5-7 минути, само че беше доста мощна. Цялата община Девин останахме без ток за към час. Има по съществени вреди по покривите на две къщи в кв. Настан и две къщи в с. Грохотно. Наблегнахме да разчистим пътищата “, сподели кметът на община Девин Здравко Иванов.  По–сериозен ремонт ще е нужен на покривите на учебните заведения в Настан и Грохотно.

Без ток остава при бурята цялата прилежаща община Борино. „ След бурята от 22 часа до 10 часа през днешния ден нямахме ток цялата община. Възстановено е електрозахранването в общинския център, екипите работят по премахване на повредите за зареждането с ток на селата в общината. Има вреди по покривите на къщи в селата “, сподели кметът на община Борино, Мустафа Караахмед.

Силният вятър е изкоренил големи дървета в близкия до Борино резерват Кастракли.

Авария в електрозахранването, поради бурята, е имало в община Баните. В неделя тя беше отстранена, оповестиха от ЕВН. От сдружението обявиха, че не престават работата по повредите в зареждането с ток на селата в община Девин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР