Бурята, която вилня вчера, е засегнала шест от селата на

...
Бурята, която вилня вчера, е засегнала шест от селата на
Коментари Харесай

БУРЯ ВИЛНЯ В ШЕСТ МОНТАНСКИ СЕЛА! Последиците са ужасяващи

Бурята, която вилня през вчерашния ден, е засегнала шест от селата на община Монтана – Долна Вереница Славотин, Доктор Йосифово, Безденица, Габровница и Вирове. Данните заяви Крум Крумов – основен специалист по сигурността в общинската администрация през днешния ден.

Временно е прекъснало електрозахранването, само че към този момент е възобновено, написа "Конкурент ". В три от селата Безденица, Вирове и Долна Вереница е паднала и градушка. Има повалени дървета и изровена улична настилка. В Габровница реката е излязла от коритото, само че равнището бързо е спаднало. Бурята е пречупила висок бор, които паднал върху една от къщите.

Екипите на Гражданска отбрана работят за премахване на дървото. Пострадали няма. Най-тежко било ситуацията в село Вирове. Там е паднал най-силният и изобилен дъжд – 100 литра на квадратен метър. Улиците и площада на селото за час - два са се трансформирали в реки. Изровена е уличната настилка, подкопани са още повече основите на моста над Вировска река. От две години оборудването е в сериозно положение и е неразрешено прекосяването по него, посочи Крумов. Язовир „ Лековита вода” край село Вирове е препълнен през стената макар, че изпускателя му е отворен напълно. Продължава източването на водоема.



Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР