Бурята, която премина през Пловдив, нанесе изключително много поражения за

...
Бурята, която премина през Пловдив, нанесе изключително много поражения за
Коментари Харесай

Наводнения, счупени клони и премазани коли след бурята в Пло...

Бурята, която мина през Пловдив, нанесе извънредно доста провали за малко време. До момента сигналите за паднали клони и смачкани коли в границите на града са 7 и касаят всички региони.



На ул. " Кокиче " в квартал " Кючук Париж " вятърът откърти дърво с корените, а то се стовари с цялата си мощ върху микробус. Пораженията са върху предната му част и включват счупено стъкло и смачкана ламарина. Долната част на дървото пък се бе врязала в гумата на кола. Аварийните екипи на пожарната и " Паркове и градини " дълго умуваха по какъв начин да постъпят по този начин, че да няма провали. В последна сметка подрязваха клон по клон, с цел да минимизират рисковете.





На бул. " Свобода ", до кръстовището с бул. " Васил Априлов " пък солиден клон се стовари тъкмо пред колите и зае част от платното. Завлече със себе си и знак.



Наводнение поради мощния дъжд пък изненада водачите под Железния мост на бул. " Марица север ". Очевидци оповестиха пред " Марица ", че водата е дълбока съвсем половин метър и влиза през праговете на колите, чиито водачи се осмеляват да нагазят. Вижда се закъсала кола с вдигнат похлупак посред водата. Мнозина водачи се отхвърлят да се " гмуркат " под моста и се връщат назад.









От пожарната оповестиха, че сигналите за провали след бурята са десетки, като най-вече са били в Асеновград и то главно за отводняване. В Пловдив обстановката е била относително по-спокойна. Няма потърпевши при случаите, провокирани от неприятното време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР