Бурята Кийрън връхлетя Италия, а броят на жертвите на в

...
Бурята Кийрън връхлетя Италия, а броят на жертвите на в
Коментари Харесай

16 жертви на лошото време в Европа

Бурята " Кийрън " връхлетя Италия, а броят на жертвите на в Европа набъбна до 16 души. Регионът Венето е под паника, защото равнището на водата там се е покачило фрапантно. По-рано денем италианското държавно управление разгласи изключително състояние в пет провинции в Тоскана, където починаха минимум шестима души. Там ще бъде изпратена и спомагателна помощ. Експерти дефинират обстановката като " невиждана ". Най-малко 200 души е трябвало да бъдат евакуирани. Метеоролози споделят, че в някои региони единствено за три часа са паднали дъждове за що се касае за един месец. 

 
Има някои доста сериозни зони, изключително равнинната зона на община Кампи Бизенцио, където се намираме сега. И Алто Муджело също е в много неприятно положение.
Дарио Нардела, кмет на Флоренция

Въпреки че главната част на " Кийрън " към момента се намира в Северно море, силата му отслабна в Северозападна Европа и в този момент се концентрира върху Средиземноморието и Балканите. Бурята носи със себе си и ветрове до 140 км/ч. В страни като Хърватия, Босна, Черна гора и Словения също има много нанесени вреди, като най-често са изкоренени дървета или съборени покриви. Очаква се нова стихия, наречена от испанските метеоролози " Домингос ", да връхлети Югозападна Европа този уикенд. Очаква се тя да донесе ветрове със скорост сред 130 и 160 км/ч във Франция, Испания и Португалия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР