Бурята Хенк вилнее в части на Англия и Уелс с

...
Бурята Хенк вилнее в части на Англия и Уелс с
Коментари Харесай

Бурята Хенк вилнее - жертва, транспортен хаос и стотици предупреждения за наводнения в Англия

Бурята Хенк вилнее в елементи на Англия и Уелс с ветрове достигащи 130 километра в час, както и с пороен дъжд. Мъж на към 50 години почина, откакто дърво падна върху колата му в Глостършър, заяви полицията. В Англия има съвсем 300 предизвестия за наводнения, а хиляди домове са без ток поради паднали дървета.

Местните медии оповестиха, че на стотици хора е било казано да се изтеглят на фона на покачващите се равнища на водата от река Нене.

Предупреждението за наводнения, издадено от Агенцията по околна среда, оповестява, че обстановката съставлява заплаха за живота и че водата може да е „ дълбока и бързо течаща “.

Стотици парцели, ситуирани покрай река Севърн в Уест Мидландс, са наводнени, в някои случаи за четвърти път тази зима, съгласно кореспондента на Би Би Си Фил Маки в Уорчестър. Предупреждения за наводнения има в югозападен Уелс и Шотландия. 

В сряда метеорологичната работа издаде ново жълто предизвестие за дъжд, обхващащ южната част на Англия, което ще бъде в действие от 12:00 GMT в четвъртък до 03:00 часа в петък.

Няколко влакови компании предизвестиха хората да не употребяват железопътния превоз, защото повалени върху релсите дървета или спирания на тока вършат невероятно придвижването на влаковете. Има влакови линии, които са наводнени.

Затворени за придвижвания са и основни пътища, в това число пътното платно A52 на запад сред Нотингам и Едуолтън.

В Гринуич, югоизточен Лондон, бурята събори панел от скеле на строяща се постройка сграда, блокирайки път.

Най-силните пориви във вторник бяха регистрирани в Needles Old Battery - намерено крайбрежно място на остров Уайт - достигайки скорост от 94 благи в час (151 км/ч). Пориви от 81 благи в час бяха достигнати на летище Ексетър в Девън, а мощните ветрове доближиха 71 благи в час на остров Портланд в Дорсет и в Мъмбълс Хед в Гламорган.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР