Бурята Браян удари бреговете на Великобритания със силни ветрове и

...
Бурята Браян удари бреговете на Великобритания със силни ветрове и
Коментари Харесай

Бурята Браян удари Великобритания

Бурята Браян удари крайбрежията на Англия със мощни ветрове и високи талази, само че не аргументи толкоз съществени опустошения, колкото се очакваше.

Поривите в Капъл Кюринг и Абърдарън, Северен Уелс, достигнаха близо 130 км/ч, над 130 км/ч са те в остров Уайт.

Има наводнения в няколко ирландски градове, в това число Лимерик.



Предупреждение за мощни ветрове е отправено към по-голямата част от Уелс и Южна и Западна Англия. Има няколко предизвестия за вероятни наводнения за няколко обитаеми места.

Бурята връхлита, откакто трима души бяха убити, а десетки хиляди хора - множеството от Ирландия, останаха без ток поради урагана Офелия.

Силните ветрове и високите талази доближиха западните крайбрежия на Ирландия през нощта. Поривите доближиха 130 км/ч, разгласи ирландската метеорологична организация. Съобщава се за наводнения тук-там поради покачването на равнището на река Шанън.



В 7 ирландски окръга е разгласен оранжев код - вторият най-сериозен - за рисково време. Мотористите и водачите са предизвестени да внимават за падащи дървета.

В Уелс влакове и фериботи са спрени от придвижване, затворени са пристанища. Бреговата линия ще е " извънредно рискова този уикенд ", предизвестиха управляващите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР