Бурята Антони: Предупреждение за „Опасност за живота“, тъй като проливен дъжд и силни ветрове ще донесат „ужасни“ условия този уикенд

...
Бурята ще връхлети Обединеното кралство от петък късно през нощта
Коментари Харесай

Бурята ще връхлети Обединеното кралство от петък късно през нощта и до събота със силни ветрове и прогноза за проливен дъжд . Две жълти метеорологични предупреждения са издадени от Метеорологичната служба за Северна Ирландия и части от югозападна Великобритания.

„Възможни са наранявания и опасност за живота от летящи отломки“, каза Метеорологичната служба, като предупреди за „ големи вълни и плажен материал се изхвърлят върху морските брегове, крайбрежните пътища и имоти".

Продължителните дъждове също могат да предизвикат наводнения и прекъсване на пътуването.

Проверете най-новото време във вашия район< /p>

Главният метеоролог на Метеорологичната служба Стив Уилингтън каза, че бурята ще донесе „потенциално разрушително“ време, докато се движи от запад на изток.

„Северна Ирландия вероятно ще види едни от най-високите общи количества валежи , като 40-60 mm пада на някои места, но 20-30 mm по-широко“, каза той.

„Далеч от предупредителната зона, мнозина все още ще видят много влажен ден, особено в Северен Уелс и на север Англия.

„Най-силните ветрове ще засегнат части от югозападна Англия и югозападен Уелс, където откритите брегове и високите терени могат да видят пориви над 60 мили в час.

„В тези райони поривите във вътрешността може да достигне 50-55mph за известно време. Тези ветровити условия вероятно ще съвпаднат с високи приливи, което ще представлява допълнително предизвикателство за крайбрежните райони."

Изображение: Две жълти метеорологични предупреждения за вятър и дъжд са издадени от Met Office

Род Денис от RAC предупреди тази събота се очаква да бъде най-лошият ден по пътищата през лятото досега.

Той каза: „Условията ще бъдат жестоки с напълно неприятна комбинация от много силни ветрове и местни интензивни валежи.

>

„Най-добрият съвет е да намалите значително скоростта, за да сте в безопасност и да избягвате откритите блатиста местност и крайбрежните маршрути, докато бурята отмине.“

След месец на до голяма степен нестабилно време за Обединеното кралство, има някои предварителни признаци на промяна, макар и може би само за кратко.

Г-н Уилингтън каза: „За втората половина на следващата седмица има някои сигнали за промяна в струйния поток, което може да позволи изграждането на високо налягане за южните райони на Обединеното кралство, което увеличава вероятността от по-сухо време за известно време.

„Въпреки това, в този диапазон подробностите са доста несигурни и все още има шанс за малко дъжд за районите по-на север ."

Прочетете повече:
Ще спре ли скоро да е студено, влажно и ветровито?
Защо британското време привлича европейските туристи

Водеща на времето в Sky News Джо Уилър каза за бурята Антони: „Очевидно такива скорости на вятъра представляват предизвикателства, ако не и опасности, за летовниците и еднодневните пътуващи.

„Дърветата, разлистени и вече отслабени от бурята по-рано тази седмица, ще бъдат с риск от изкореняване. Електропроводите ще бъдат уязвими от взривяване. Да не говорим за очевидните проблеми за къмпингуващите, шофьорите, теглещи каравани и тези, които използват малки плавателни съдове в крайбрежните води.

„По пътищата повърхностните води, пръските и потенциалните внезапни наводнения могат да създадат проблеми.“

Тя добави: „Положителната страна е, че бурята ще отмине сравнително бързо, като най-лошото време ще изчисти източните брегове в събота вечерта. Но фактът остава фактът, че бурята Антони ще удари страната на един от най-големите кръстосани съботи в годината."

Във вторник официални данни разкриха, че миналият месец е бил шестият най-влажен юли в Обединеното кралство, откакто са започнали да се регистрират през 1836 г. - и най-влажният, наблюдаван някога в Северна Ирландия.

< p>Обединеното кралство е имало средни валежи от 140,1 mm миналия месец. Най-влажният в историята е бил през юли 1988 г., когато средната стойност е била 150,5 mm.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР