Буря връхлетя Великобритания и Ирландия и причини прекъсвания на тока

...
Буря връхлетя Великобритания и Ирландия и причини прекъсвания на тока
Коментари Харесай

Бурята Катлийн предизвика отмяна на полети във Великобритания и Ирландия и остави хиляди без ток

Буря връхлетя Англия и Ирландия и аргументи спирания на тока на летищата и анулация на полети в събота (6 априли) и остави хиляди ирландски домове без електричество, предаде  Reuters .

Прекъсванията, породени от бурята " Катлийн ", засегнаха въздушния трафик на летищата в Ирландия и Англия, в това число летищата в Манчестър и Белфаст.

Летището в Дъблин посъветва пасажерите да се съветват със своите самолетни компании за обновена информация, откакто метеорологичните условия на други летища доведоха до някои анулирани полети и отклонения.

EasyJet заяви, че някои полети до и от Остров Ман и интернационалното летище Белфаст не са могли да се извършват в събота заради бурята.

" Правим всичко допустимо, с цел да сведем до най-малко въздействието на метеорологичните бедствия ", се показва в изказване на самолетната компания.

EasyJet добави, че предлага на клиентите, чиито полети са били анулирани, опцията да преминат към различен полет или да получат възобновяване на сумата, хотелско настаняване и храна.

В Шотландия железопътните и фериботните услуги също бяха наранени и прекратени от бурята " Катлийн ", като шотландските железници вкараха краткотрайни ограничавания на скоростта по-рано денем.

Силните ветрове, свързани с бурята, също предизвикаха спирания на електрозахранването в Ирландия, оставяйки към 34 000 домове, ферми и предприятия без ток.

Ирландската метеорологична работа дефинира " Катлийн " като 11-ата стихия за сезон 2023-24.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР