Буря в столицата в следобедните часове отнесе част от палатковия

...
Буря в столицата в следобедните часове отнесе част от палатковия
Коментари Харесай

Ден 28: Буря отнесе част от палатковия лагер в София, но блокадите остават

Буря в столицата в следобедните часове отнесе част от палатковия лагер на майките от " Системата ни убива " пред Софийския университет.

" Оставаме, до момента в който не се случи това, за което сме тук, а точно оставка на Гешев, оставка на Борисов и смяна на изборните правила, с цел да може да са ясни ", показа митинг иращ и добави:



" Борисов е подготвен да си тръгне, само че ние не се надяваме на чудеса. Ще го повярваме като се случи. За мен персонално беше някаква доста странна конференция. Дали им набиваше канчетата, дали им набиваше ум на хората, само че в последна сметка, за мен персонално, това приключване на информация къде ще бъде срещата и по кое време и методът, по който се организира - с всичките тези техни частни охранители, които направиха ексцесиите с митинг иращите - за мен това беше за да се опита да настрои публичното мнение против нас. Ние по тази причина взехме решение да останем тук, на един от лагерите. Хората, които седят тука, не са ходили там да се разправят. Ние си имаме нашата цел, която е ясна. Ние имаме кротичък митинг и ще отстояваме нашите претенции до край ".

От " Системата ни убива " обявиха, че ще пренощуват в микробуса.

Към 18 дъждът над София спря, вятърът утихна, а блокадата на общо три кръстовища в центъра на столицата обаче продължава. Пропускат се обаче коли за спешна помощ.

Протестиращите против държавното управление не престават да упорстват спокойно за оставката на кабинета и основния прокурор и обявиха, че не одобряват разновидността министър председателят Бойко Борисов да се отдръпна, а държавното управление и Народното събрание да продължат да работят.

От палатковия лагер на Орлов мост към 19 ч. ситуацията е спокойна. Лагерът се възвръща след бурята. Хората там обявиха, че ще останат да митинг ират, до момента в който цялото държавно управление подаде оставка.

„ По този метод страна не се ръководи. Държава се ръководи със единодушието на народа. Няма по какъв начин да стане. Народът е пренебрегнат в този миг. Народът би трябвало да каже кой, по какъв начин и за какво и това става с избори “;

„ Какво, значи дайте аз ще се махна, но оставете ми ортаците да крадат, аз ще им диктувам в профил, няма по какъв начин да стане, господин Борисов , сбогом “.

Към 19:00 ч. в пространството сред Президентството и Министерския съвет има едвам неколцина митинг иращи. Бурята в ранния следобяд раздуха палатки те на митинг иращите. Обстановката е спокойна. Работещите в близост използваха подлезите на Метрото, с цел да се приберат в домовете си. В региона има полицейско наличие. Движението по бул. " Дондуков " е свободно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР