Буря с градушка в Русенско остави частично разрушени пътища, отнесени

...
Буря с градушка в Русенско остави частично разрушени пътища, отнесени
Коментари Харесай

Частично разрушени пътища след бурята в Русенско

Буря с градушка в Русенско остави отчасти разрушени пътища, отнесени покриви и паднали дървета. Според жителите на община Две могили, водата е била доста, само че проблемите може да са пристигнали от непочистените дерета.

Русе

В село Бъзовец една от къщите е с наводнено мазе, а пороят е отнесъл асфалта на една от второстепенните улици и го е завлякъл на прилежащата.

В село Баниска мощният вятър е отнесъл ламаринения покрив на кооперацията, разрушил е постройката на стадиона. В Каранвърбовка екипите на Общината до късно са отстранявали паднали дървета.

Божидар Борисов - кмет на Община Две могили: Не са почистени оборудванията по пътя, приказвам за водостоци, отводнителни канали, при един подобен мощен дъжд се получава тъкмо това.

Кметът на Две могили сподели, че деретата би трябвало да се почистват взаимно от общините и страната, тъй като дребните общини нямат пари сами да се оправят.

Още на следващия ден ще бъде образувана комисия, която да оцени вредите, нанесени от бурята и пороя и общината ще кандидатства за средства пред Комисията по бедствия и повреди.
 Сериозни материални вреди след бурята в Силистренско нощес Сериозни материални вреди след бурята в Силистренско нощес
Сериозни вреди нанесе бурята, минала над Силистренско нощес. Няма ранени жители. Най-засегнато от мощния ураганен вятър е село Искра. Вятърът е от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР