Бурунди, Демократична република Конго и Хаити са най-слабо ваксинираните държави

...
Бурунди, Демократична република Конго и Хаити са най-слабо ваксинираните държави
Коментари Харесай

Кои са страните с най-ниска ваксинация в света

Бурунди, Демократична република Конго и Хаити са най-слабо имунизираните страни против COVID-19.

Едва 0.05% от популацията на Бурунди е получило минимум по една доза от имунизациите против ковид, сочат данни на Our World in Data.

В Демократична република Конго 0.4% от хората са имунизирани най-малко с по една доза, до момента в който в Хаити процентът е близо 1%.

В страните с ниски приходи едвам 5.5% от хората са имунизирани изцяло срящу ковид, съгласно Our World in Data. За съпоставяне, в страните с високи приходи делът на популацията, имунизирано с минимум две дози, е 72%.

Страните, в които има протести и спорове, също са измежду най-слабо имунизираните в света, защото военните дейности затрудняват достигането на имунизациите до популацията, написа CNBC.

В Йемен, където се води революция от 2014 година, по-малко от 2% от популацията е имунизирано против COVID-19. В Южен Судан, където към момента има разногласия към властта, откакто гражданската война завърши през 2018 година, равнището на имунизация е към 2%.

В доста африкански страни има ниски равнища на имунизация, включително в Чад, Мадагаскар и Танзания, където процентът на имунизираните варира сред 1.5% и 4%.

В Южна Африка, където през предходната година беше открит мощно заразният вид Омикрон, е имунизирана по-малко от една трета от популацията.

Междувременно, по-малко от един на всеки трима души в в карибските страни Ямайка, Сейнт Лусия и Сейнт Винсент и Гренадини e имунизиран против COVID-19.

През октомври СЗО дефинира като цел имунизирането на 70% от популацията на страните доникъде на 2022 година, само че доста страни изостават.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР