Бурни дебати, остри думи и размяна на реплики в парламента

...
Бурни дебати, остри думи и размяна на реплики в парламента
Коментари Харесай

„За“ и „против“: Бурни дебати, обиди, размисли и страсти в парламента за проектокабинета

Бурни диспути, остри думи и замяна на реплики в Народното събрание при разискването на проектокабинета " Денков-Габриел ". 

След като номинираният за министър председател с втория изследователски мандат на " Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Николай Денков показа целите и структурата и състава на проектокабинета, в пленарната зала на Народното събрание започнаха разискванията. 

Пръв думата взе Николай Дренчев , който разгласи, че парламентарната група на " Възраждане " няма да поддържа държавното управление. Познаваме лицето, което ни оферират за министър-председател през днешния ден от три държавни управления, в които беше министър на образованието. Можем да съдим за него по работа му, разяснява депутатът. Според него просветителното министерство се е трансформирало тогава в " печатница на документи с погрешно наличие ". Дренчев счита, че децата приключват всички степените на образованието необразовани. 

Днес акад. Денков и Мария Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е допустимо, когато най-талантливите стартират да работят дружно, с цел да изведат България напред. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков от парламентарната естрада. Той показа кандидатурите на двамата, които са номинирани за министър председател и вицепремиер на ротация от девет месеца. 

По думите му неслучайно влиятелни интернационалните ранглисти слагат акад. Денков в " топ единия % " на учени в неговата област не в България, не в Европа, а в света. Петков означи, че акад. Денков ползва и е ползвал тези научни достижения в практиката, занимавал се е с най-големите интернационалните компании в областта на химията и химическите артикули. Кирил Петков уточни още, че номинираният за министър председател има богат административен опит като заместник-министър и министър в няколко държавни управления. Акад. Денков е непретенциозен човек и няма да чуете да се акцентира, сподели съпредседателят на Политическа партия. Според него фактът, че Денков потегля да води страната за идващите месеци, е невероятна опция за страната. 

Мария Габриел е различен огромен гений на България, човек, който се е потвърдил като сполучлив европейски водач в сфери, които движат икономическото развиване на цяла Европа, означи Кирил Петков. Как се основава среда за нововъведения е познание, което може да способства освен за икономическия напредък на Европа, само че действително за икономическия напредък на България, уточни той. По думите му в този момент Мария Габриел може да употребява това познание за развиването на България.

" Бих се радвал новините от Народното събрание да станат извънредно скучни в идващите месеци, без персонални обиди, без скъсани ризи, без кавги ", съобщи Петков. Искам новините от всеки парламентарен ден да отброяват следващия признат закон от Плана за възобновяване и резистентност, следващото възстановяване на институционалната рамка, следващата добра стъпка в правосъдната промяна, уточни той. Две години политически акции стигат, време е да свършим работа, прикани Кирил Петков. 

" Ясно декларирахме, че знаем от опит, че борбата със самия себе си е най-трудната, тя си коства да бъде извоювана, в случай че това ще даде дълготрайни вероятности на хората. Интересите на хората изискват да има работещ парламент и държавно управление ", съобщи Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

" Може да продължим да навиваме пружините на омразата измежду хората, само че какво ще произтече от това. Време е вместо да живеем в предишното и бъдещото, да разберем, че политиката изисква деяние тук и в този момент. България е парламентарна република, време да престанем да застрашаваме това. За да действа страната е наложително да има работещ парламент. Той съставлява избора на хората. Днес не даваме заем на доверие, а на време, което е нужно, с цел да се успокоят политическите пристрастености. Дали това време ще се оползотвори, зависи от дейностите министрите, които ще се закълнат през днешния ден. Затова и тяхната отговорност е голяма ", уточни още Сачева. " Никога не сме работили за персоналните си облици, само би трябвало да се пази чист и неоцапан обликът на България. Бързи и качествени резултати може да удължат времето на този Министерски съвет ", акцентира още тя.

" Господин Борисов, когато се погледнете в огледалото виждате ли там Пеевски, Карадайъ, Кирил Петков Асен Василев, Атанас Атанасов и Христо Иванов? Да, виждате, тъй като вие сте едно и също - позор за българската народна власт ", съобщи Филип Станев от Има Такъв Народ.

" Вие сте лигата на невероятните джентълмени и измамници. Вие измамихте всички български жители. Стига ала-бала ", сподели още Станев. 

Познаваме лицето, което ни оферирате на министър-председател през днешния ден. Познаваме го от три служебни държавни управления, в които то беше министър на образованието, плюс едно постоянно държавно управление. Можем да съдим аз него от работата му в Министерство на образованието, което по това време се трансформира в печатница на документи с погрешно наличие, т.е. на подправени дипломи. Това съобщи Димо Дренчев от " Възраждане ".

" Вместо да се образуват целеустремено мечтани качества, децата бяха поверени на НПО-та. Пълна липса на достолепие и отстояване на национални ползи. ", сподели той и добави, " въпросното лице получи най-голямата научна купа в цялостен прорез с всевъзможни правила и в цялостен спор на ползи. По морал написа двойка. " Възраждане " няма по какъв начин да поддържа тази кандидатура ", добави той.

“Днешният избор бе доста сложен. В новото държавно управление има хора, които постоянно бих подкрепил и такива, които в никакъв случай ме бих подкрепил. Днес се постанова обаче да проявим разсъдък ”. Това съобщи най-възрастният народен представител в 49-то Народно събрание и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов.

“Ние би трябвало да излезем с вярното решение. Днешното решение взех доста мъчно. Пожертвах справедливите си страсти в името на България. Ще гласоподавам за държавно управление, с цел да успокоим пристрастеностите и жителите да си отдъхнат от разпада на държавността. Вярвам в народа, в страната си, пристигнало е време да надделее разсъдъкът и нищо друго ”, сподели още Рашидов.

Днес е печален ден за България, тъй като най-вероятно ще бъде определено най-позорното и тъпо държавно управление след Беровото държавно управление, което ще изпира престижи, ще прикрива корупцията и е в контраст с желанието на българските жители. Това съобщи самостоятелният народен представител Радостин Василев от парламентарната естрада.

" Чувам изявленията на сътрудници и виждам голямо двуличие от Има Такъв Народ, които не са нещо по-различно и се провалиха в упованията да бъдат поредни в битката с модела. Днес се провалят от " Продължаваме промяната ", в които аз и голяма част от българските жители сме вложили очаквания, че те в никакъв случай няма да създадат коалиция с ГЕРБ. ", добави Василев.

" Ще гласоподавам срещу, тъй като не ми разрешава съвестта да поддържа ", сподели още той. 

Днес се гласоподава 102-то българско държавно управление. Българската парламентарна история познава политически взаимни отстъпки в името на България, само че това което се гласоподава през днешния ден не е политически компромис и не е за България. Това е компромис на две подмолни кохорти в името на личното им оцеляване. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

" Паралелната страна се прегрупира, с цел да възкръсне и да продължи да ръководи. Това прегрупиране минава през трупове в последните дни, безусловно. Всичко това е обгърнато в целофан и се сервира на хората като евроатлантическо държавно управление. Кой ви е споделил на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че корупцията, кражбите, замитането на следи, замяна на изборните резултати с ала-бала с президента, възпрепятстване на правораздаването, криейки се зад имунитети, са европейски полезности. Вашият евроатлантизъм се свежда до послушания и гърчене на тил пред мощните, войната в Украйна и джендър идеологиите и няма нищо общо с европейските полезности ", добави Нинова.

" Това, което родихте през днешния ден е еднорък и двуглав Франкенщайн. Днес би трябвало най-малко двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка ", уточни тя. Според нея те към момента нямат стратегия и занапред би трябвало да я вършат.

По думите й днешната коалиция е на ползите, имунитетите и зависимостите. " България има потребност от взаимни отстъпки в сложни моменти, само че обяснете какъв е този компромис ", настоя тя.

" Няма да подкрепим такава коалиция. Няма да подкрепим този клуб по персонални ползи. Няма да подкрепим обединението на имунитетите, на войната ", акцентира Нинова. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР