Бурна радост избухна по улиците на Тел Авив в ранните

...
Бурна радост избухна по улиците на Тел Авив в ранните
Коментари Харесай

Нета - победителката в Евровизия, бе приветствана в родината си като "най-добрия посланик на Израел"

Бурна наслада избухна по улиците на Тел Авив в ранните часове на днешния ден. Всички - от политици до известни персони - поздравяваха Нета Барзилай, израелската победителка в песенния конкурс Евровизия, съобщи ДПА.

Победата на Нета се счита за изключително значима за страна, която постоянно е изолирана по света поради десетилетния си спор с палестинците.

"Вие донесохте голямо самопризнание за страната Израел. Това е огромен подарък за нашата страна, която чества 70-ия си Ден на независимостта и 51 години от обединяването на Ерусалим ", написа във Facebook израелският министър на културата и спорта Мири Регев.

Тя имаше поради 70-ата годишнина от оповестяването на Израел за самостоятелна страна и завладяването на източната част на Ерусалим във войната от 1967 година

"Вие сте най-хубавият дипломат на Израел ", сподели на Нета Барзилай израелският министър председател Бенямин Нетаняху в телефонен диалог, който беше излъчен по израелската телевизия.



Снимка: Getty Images

Израел е печелил три пъти преди този момент Евровизия - през 1978, 1979 и 1998 година

Когато песента на Нета "Играчка " завоюва успеха в състезанието, хиляди израелци излязоха по улиците на Тел Авив.

"Тя завоюва! ", гласеше заглавието на уводната страница на един от централните израелски вестници "Йедиот ахронот ".

Засилващото се напрежение сред Израел и Иран през днешния ден претърпя ненадейно развиване, откакто израелският министър на защитата Авигдор Либерман насочи предизвестие към сирийския президент Башар Асад, което беше обвързвано с тематиката за състезанието Евровизия.

"Асад, поучи се от това, което става през днешния ден. Кажи на (иранския висш водач аятолах Али) Хаменей, че не си негова играчка. Той няма никаква работа в Сирия ", написа в Туитър Либерман след успеха на израелската ария "Играчка " на състезанието Евровизия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР