Буркина Фасо се изправя срещу Габон в първи двубой от

...
Буркина Фасо се изправя срещу Габон в първи двубой от
Коментари Харесай

Буркина Фасо и Габон откриват 1/8-финалната фаза за Купата на Африка

Буркина Фасо се изправя против Габон в първи дуел от програмата на осминафиналите за Купата на Африка. Срещата в неделя, 23 януари, стартира в 18:00 часа българско време.

Буркина Фасо стигна до елиминациите, откакто приключи на второ място в група А с четири точки след една победа, едно тъждество и една загуба в компанията на домакините от Камерун, Кабо Верде и Етиопия. Габон също остана втори в група С с пет точки, като не позволи проваляне, при един триумф и две равенства. Победителят от двойката ще се изправи против спечелилия всред Нигерия и Тунис.

„ Суперорлите “ са един от най-силните тимове в 33-то издание на конкуренцията, като завоюваха изрично група D с цялостен актив от девет точки. Прави усещане триумфът на отбора над Египет на Мохамед Салах с 1:0 на старта, като последваха победи и над Судан и Гвинея-Бисау. Тунизийците, които страдат от инфектирани с ковид, се промъкнаха до осминафиналите, откакто бяха един от четирите най-хубави трети тима, оставайки трети в група F с една победа и две загуби в компанията на Мали, Гамбия и Мавритания.

По-рано бяха изтеглени двойките за плейофите за присъединяване на Мондиала в Катар, като Тунис ще играе с Мали, а Нигерия с Гана. Останалите три двойки опълчват Египет – Сенегал, Камерун – Алжир и Демократична република Конго – Мароко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР