Бурите в Съединените щати отнеха още човешки животи. Торнадо взе

...
Бурите в Съединените щати отнеха още човешки животи. Торнадо взе
Коментари Харесай

Бурите в САЩ взеха нови жертви: Покрив се срути по време на концерт, торнадо вилня в Арканзас

Бурите в Съединените щати лишиха още човешки животи. Торнадо взе две жертви в Арканзас, 24-ма са болница. В Илинойс един човек почина, а 28 души бяха ранени откакто рухна покрив по време на концерт.

Концертът в спектакъл " Аполо " в град Белвидиър стартира в 19 ч., локално време. Залата е претъпкана, свирят три метъл банди и местата са разпродадени.

Половин час по-късно поради вятър със скорост 145 км/ч. рухва покрива. В залата на потърпевшия спектакъл е имало 260 души, по данни на пожарната работа в Илинойс.



" Случилото се е извънредно. Театър " Аполо " е една от историческите забележителности тук и в действителност ни боли поради породените вреди. Пълен безпорядък е. Този вид стихии удрят ненадейно на дребна повърхност ", съобщи Дейв Вела, представител на щата Илинойс, демократ.

Снимки: Българска телеграфна агенция



Апокалиптични гледки и в Арканзас - разрушени къщи, преобърнати коли и изкорени дървета. 70 хиляди души са останали без електричество. За още два смерча оповестяват от Айова. Сигнали за торнадо са подадени и в Тенеси. Сигналите от тази нощ са общо 40.

" Имаше предизвестие за висок риск в Арканзас, Тенеси и Мисисипи и друго предизвестие в Айова и Илинойс. Не е доста всекидневно. За първи път от повече от 10 години имаме двойно предизвестие за най-голям риск. Обикновено тези феномени се концентрират единствено в един регион ", разяснява Браян Каркойн, метеоролог.

Президентът Джо Байдън посети унищожен от торнадо град в Мисисипи. В този щат стихии лишиха живота на 25-ма души, един човек почина в прилежащия щат Алабама.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР