Бури и урагани: Жълт код за бурен вятър в половин

...
Бури и урагани: Жълт код за бурен вятър в половин
Коментари Харесай

Бури и урагани: Жълт код за бурен вятър в половин България


Бури и урагани: Жълт код за плевел вятър в половин България. Обявиха жълт код за плевел вятър до 90 км/ч в половината страна през днешния ден.
Жълт код за мощен и плевел вятър
е в действие в по-голямата част от страната в понеделник, разгласи Национален институт по метеорология и хидрология. Очаква се скоростта напразно да доближава 70-90 километра в час.
Максималните температури
обаче ще се покачат. Прогнозата е да са сред 15 и 20 градуса. До събота, в това число, се чакат доста слънчеви часове.

 СНИМКА: Национален институт по метеорология и хидрология

 

През нощта ще има раздрана облачност. Вятърът от запад-северозапад краткотрайно ще отслабне, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°,
в Югозападна България,
където ще бъде съвсем безшумно, сред нула и 3°, в София – към 2°. Атмосферното налягане малко ще се намали и ще бъде близо до междинното за месеца, осведоми Българска телеграфна агенция.

Времето на следващия ден ще бъде най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили и ще бъде мощен и плевел. Почти безшумно
ще остане в югозападните региони от страната.
Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат най-вече сред 15° и 20°, в София – 15°-16°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има по северното крайбрежие.
Ще духа сдържан, след обяд и вечерта –
мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде най-вече слънчево.
Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра – към 2°.

Във вторник ще остане прохладно, въпреки че вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Ще бъде най-вече слънчево и топло, с минимални температури сред 7° и 12°, малко по-ниски – в котловините от Югозападна България. Максималните температури
ще бъдат сред 17° и 22°.
В сряда ще се задържи най-вече слънчево, в Дунавската низина – прохладно. Дневните температури едва ще се намалят.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР