Бургазлийката Станка Стоянова Драгнева, която бе арестувана с 18 кг

...
Бургазлийката Станка Стоянова Драгнева, която бе арестувана с 18 кг
Коментари Харесай

Крими историята на Станка от Бургас шашна всички СНИМКИ

Бургазлийката Станка Стоянова Драгнева, която бе задържана с 18 кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново, наподобява е наивна жертва, употребена за прикритие в наркотрафик за 5 млн. лв., оповестява "Флагман ".

Това е главната диря, по която работят проверяващите в последните часове. Станка и приятеля й Николай Георгиев останаха в ареста.

Станка е на 40 години, живее в ж.к.”Лазур”. Сред приятелите си е известна като Таня. Дълго време не е работила, постоянно си намирала кой да я устоя, имала брак преди години, който обаче се разпаднал.

Преди два месеца Таня се срещнала в Тиндър с 51-годишния Николай Георгиев, който е с непрекъснат адрес във Варна, само че имал и жилище чартърен в Бургас. В досъдебното произвеждане Таня към този момент е дала показания, че другарството й с Николай било незадълбочено – излизали няколко пъти, той бил романтик, свалял й звезди, правил скъпи дарове.

В края на август я изненадал с непредвиден подарък – Хюндай IX35. SUV-ът коствал към 30-ина хил.лева, Николай го платил, а нотариусът го вписал на името на Станка.

Два дни по-късно Николай предложил на Станка да отидат „ да я почерпи турско кафе в Истанбул”. Ограниченията за пътешестване към този момент били отпаднали, а той знаел кои са най-хубавите заведения край Босфора.

Станка обаче имала сериозен проблем – паспортът й бил изминал. Николай предложил да заплати за експресна поръчка, взели го на 4-ти септември, а на 5-ти потеглили към Турция.

Разследващите отхвърлят да оповестят дали са получили оперативна информация за пратката или са хванали кокаина на правилото на инцидентния асортимент. На този стадий е известно, че още щом пристигнали на пункта, джипът бил пратен на така наречен „ канал” – мястото, където се прави щателна митническа инспекция.

Следовото куче надушило нещо подозрително в колата, а Николай се държал извънредно съмнително. Първо се опитал да прогони немската овчарка, даже я сритал, а по-късно на два пъти пробвал да избяга.


Митничарите не разкрили и аварийна гума и принадлежности. Мястото в багажното пространство било празно, а формата му необикновена. След подробен оглед е открито, че под решетката за аварийна гума има тайник, а вътре – 18,231 кг кокаин, разпределени в 17 плика, върху всеки от които имало рисунка слон – метод, който употребявали наркотрафиканти, с цел да наблюдават пратките.

Николай към този момент твърди, че въобще не е знаел, че в колата има дрога. Той пробва да трансферира виновността на търговеца от който е купил SUV-a.

Таня пък е шокирана, до този миг тя не е имала никакъв конфликт с полицията и няма даже актове за пътни нарушавания. На няколко пъти бургазлийката е променяла показанията си, с които от ден на ден се разграничавала от любовника си. Последно твърдяла, че го познава доста незадълбочено, приела предлагането да отиде с него в Истанбул, тъй като й подарил джип.

Николай през днешния ден се показа като незает, имал малко дете, за което трябвал да се грижи, само че не бил фамилен. Откъде е имал пари за скъпи дарове – остава мистерия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР