Бургазлийка плати 8 лева за иначе „безплатните” чадъри и шезлонги

...
Бургазлийка плати 8 лева за иначе „безплатните” чадъри и шезлонги
Коментари Харесай

Пишат кафе таксата безплатен чадър - slava.bg

Бургазлийка заплати 8 лв. за другояче „ безплатните” чадъри и шезлонги на Северния плаж в своя град. За това се оплака самата Пролет Димитрова пред gramofona.com.

Тя отишла на плажа с компания. Решили да се настанят под чадър, тъй като били с деца. Избрали си място, което е пред бистро Бали. Явно са повярвали на думите на туристическия министър Ангелкова, че чадърите най-малко на избрани плажове съответно като техния ще бъдат „ безвъзмездни или на още по-символични цени”.

Веднага обаче дошъл човек, който обяснил, че към чадъра, несъмнено „ безплатен” има и два шезлонга.
„ Ние не искахме шезлонг, само че ни сподели, че те са комплект “, изяснява Пролет.

За неприятна изненада на компанията, се оказало, че би трябвало да се платят 8 лв. за услугата.
Не последвало разумно пояснение за какво летовниците заплащат, откакто чадърите и шезлонгите на Северния плаж са „ безплатни”.
„ След като платихме 8 лв. и на бележката пишеше „ кафе”, споделиха, че в този момент към този момент имаме подарък кафе, само че ние не им желаеме кафето “, описа още Пролет.

За нейна изненада на касовия бон не било записано, че компанията заплаща за плажни такъми. Там било маркирано единствено кафето - „ подарък”, което Пролет и приятелката й по този начин и не изпили.

Интересно какво ли мисли Национална агенция за приходите за такива едни кафета. Само подсещаме, че хотел на основната улица в града беше затворен за дълъг интервал, като се изключи че му беше наложена четирицифрена санкция, за пуснато без касова записка кафе от 60 ст, поради което обектът изпусна най-натоварения интервал по коледните и новогодишните празници, а страната – десетки хияди левове Данък добавена стойност и налог облага – общо 30% от оборота. Колко туристи са се преориентирали към поръчалия удара на данъчните съсед хотелиер, никой не знае. Дано си е коствало подкупа му.

Представител на концесионера на Северния плаж изясни, че в действителност чадърите и шезлонгите в действителност са безвъзмездни. Просто заведенията имали право към този момент да работят на по-голяма повърхност, поради рестриктивните мерки, които търпят поради ковид.
Според Кирил Петков, както се споделя индивидът на подпомагания да отдава „ безвъзмездни чадъри и шезлонги” от страната владетел на плажа, Пролет и приятелката й били седнали на заведение, а не просто на плажа. Затова и трябвало да имат консумация. Бургазлийката обаче е безапелационна, че е била на пясъка. А парите, които й взели са за чадъра и двата нежелани от нея шезлонга.

Проверка на Gramofona.com сподели, че в действителност има предложение плажните заведения да употребяват по-голяма повърхност, само че към момента няма министерско разпореждане, което да позволи това.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР