Бургазлията Димитър Янев попадна в изключително абсурдна ситуация заради недодялано

...
Бургазлията Димитър Янев попадна в изключително абсурдна ситуация заради недодялано
Коментари Харесай

Пълен абсурд:КАТ накара бургазлия да регистрира наследствен автомобил, за да го бракува

Бургазлията Димитър Янев попадна в извънредно неуместна обстановка поради недодялано законодателство. Той се обърна към Флагман.бг, с цел да даде публичност на случая.

Наскоро младият мъж изгубил татко си, а наследници на имуществото му станали той, брат му и майка му.

Семейството решило да бракува остарелия автомобил на починалия татко – Форд Ескорт от 1989 година, само че това не се оказва по никакъв начин лесна задача.





При инспекция в системата на КАТ излиза наяве, че фордът е с прекъсната регистрация, поради неплатена или изтекла гражданска отговорност, което е главната пречка да се бракува по общоприетия метод - със заявление.

Когато наследите движимо или недвижимо имущество, имате опция да се откажете от него или надлежно да го приемете. Ако беше направил първото, Димитър нямаше да има този проблем и да си изпъва нервите с безумна администрация.

Димитър получил генерално пълномощие от брат си и майка си, с цел да ги съставлява пред КАТ, само че това не било задоволително. Системата изисквала и промяна на притежателя преди да се подхващат каквито и да е стъпки.

За да влезе във притежание, Димитър трябвало да заплати за смяна на документите и да трансферира колата от умрелия татко на себе си. Освен това, с цел да се подхващат каквито и да е дейности по отношение на едно МПС, то било належащо да заплати забавената вноска по гражданска отговорност, която в тази ситуация била 35 лв..

За самото прекъсване на регистрацията и бракуването на возилото, се дължала нова такса - пъклен доста нерви, поради един недомислен закон.

От КАТ Бургас обясниха, че това било общоприетата процедура и по този начин трябвало да се работи при наследени МПС-та. Така, че в случай че и вие може да наследите остаряла кола - не го правете, тъй като ще си докарате единствено главоболия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР