Бургазлии излизат да живеят по квартири заради скъпия ток. Оказва

...
Бургазлии излизат да живеят по квартири заради скъпия ток. Оказва
Коментари Харесай

Енергиен абсурд: Бургазлии излизат на квартира заради скъпия ток

Бургазлии излизат да живеят по квартири поради скъпия ток. Оказва се, че им е по-изгодно да заплащат наем, в сравнение с да си покриват сметките за електричеството, защото жилищната постройка няма Акт 16.

Анифе Микова е измежду пострадали от високата цена на тока. Макар да живее в дребен апартамент и да прави икономии, сметката й за тока е скочила няколко пъти.

„ Като киловати видяно предходната зима сме на същите киловати. Миналата година сме имали 180 лв. декември месец, в този момент е 600 ", разяснява Анифе.

Макар да има малко дете, счита, че ще й бъде по-изгодно, в случай че живее чартърен и със брачна половинка й обмислят крайни ограничения.

„ Да излезем на квартира, нямаме различен излаз. Ние се отопляваме с един климатик, дори сме си мислили да спим в една стая, с цел да пестим от ток, само че няма по какъв начин тя към този момент е първи клас и би трябвало да учи “, споделя дамата пред Би Ти Ви.

Анифе живее в най-високия блок в комплекс „ Меден рудник “, прочут като „ небостъргача ". Като нея има още 30 фамилии.



Предпочетохме за няколко месеца просто да се изнесем и в случай че идната зима продължи такова ситуацията да бъде, допускам всички ще се изнесат “, споделя Десислава Фотева, друга пострадала от блока.

Сметките им са промишлени, тъй като блокът няма Акт 16. От 2008 година строителната компания е препродадена два пъти, в този момент банки и кредитори разпродават парцела посредством синдик.

„ Говорил съм два пъти с енергоразпределителното сдружение, изрично ми отхвърлят да пуснат битов ток “, споделя синдикът Владимир Вакрилов.

„ Ние сме построили присъединителните уреди, трафопост, кабелни линии, те са довършени, само че отново споделям - решението цялостното по прехвърлянето на партидите не е при нас “, споделя Крум Косев от ЕР Юг, ЕВН.

Въвеждането в употреба на 30-етажния блок е в ръцете на синдика на банкрутиралата компания. Ако скоро това не стане, жилищата ще се подаряват, описват пострадалите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР