Бургаският стартъп PHPjabbers, един от лидерите на пазара на уеб

...
Бургаският стартъп PHPjabbers, един от лидерите на пазара на уеб
Коментари Харесай

Българският стартъп PHPjabbers бе продаден на естонски инвеститор

Бургаският стартъп PHPjabbers, един от водачите на пазара на уеб приложения в света, в характерната ниша на PHP скриптовете, има нов мажоритарен притежател. Родната компания StivaSoft е продала 80% на естонската цифрова компания OnlineOnly. Стойността на договорката не се оповестява, само че от българското сдружение показват, че тя възлиза на седемцифрена сума в щатски долари.

PHPJabbers е основана в Бургас преди 15 години от Веселин Стоилов, основен изпълнителен шеф на StivaSoft. Компанията стартира като фамилен стъртъп, който се разви сполучливо посредством най-много на екипа - с по-голямата част от него сме дружно към този момент над 10 години ", показва той. " За да разраснем марката, потърсихме не просто покупател, а стратегически сътрудник, който е мощен в цифровия маркетинг и продажбите, само че прави оценка експертизата на локалния екип, добавя още той.

От основаването си PHPJabbers развива 75 приложения и има над 40 хиляди клиента в над 190 страни. Основните консуматори са уеб дизайн студия, цифрови организации, както и разработчици на свободна процедура, които интегрират продуктите на PHPJabbers.com в уебсайтовете си.

Развитието на компанията ще продължи да зависи от българския екип. StivaSoft резервира 20% от PHPjabbers, като съгласно изискванията на договорката, финализирана през април, оперативната и развойна активност остава ангажимент на българския екип.

PHPJabbers е. За 15 години PHPJabbers развива 75 приложения и има повече от 40 000 клиенти

Стоилов показва, че главната цел на продажбата на мажоритарния пакет на PHPjabbers е опцията компанията да се концентрира върху втория си план — решението за електронна търговия за дребен и междинен бизнес VEVS.

След триумфа на PHPjabbers.com, през 2016 година StivaSoft пуска VEVS - То съставлява платформа за основаване на уеб сайтове за електронна търговия (e-commerce website builder), предопределена за дребни и междинни предприятия. Към днешна дата е изцяло приключена и има 1 000 клиента отвън България.

На локалния пазар StivaSoft е позната със системата за банкет в детски градини, внедрена от Община Бургас, както и с първата у нас платформа за кандидатстване в 1-ви клас. Разработени още през 2012 година, и до през днешния ден двете системи сполучливо и безпроблемно се употребяват от общинската администрация и образователните заведения.

В бургаската компания работят 15 души, а през 2020 година приходите ѝ доближават 1,2 млн. лева.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР