Бургаският регион е сред най-предпочитаните у нас за силовите играчи

...
Бургаският регион е сред най-предпочитаните у нас за силовите играчи
Коментари Харесай

Бандитите от Южното Черноморие, които се озоваха с белезници през 2017 г.

Бургаският район е измежду най-предпочитаните у нас за силовите играчи от ъндъграунда, както сочат формалните статистики. Един от индикаторите за това са делата, които се гледат в Специализирания углавен съд в София. От няколко години институцията се занимава със случаите с проведени незаконни групи, а те в Бургас са доста, демонстрира обзорът и за 2017 година, написа " Флагман ".

За концентрацията на закононарушения в Югоизточния район има и друго пояснение. Че полицията и прокуратурата там са доста по-активни в битката с престъпността. Неведнъж и основният прокурор Сотир Цацаров е намеквал, че на доста места прокурорите и полицията просто не работят.

Какво обаче демонстрира обзорът за бургаските банди през 2017 година

Тази година в района бяха хванати няколко такива, които се занимават с разпространяване на дрога. Последната нашумяла група беше задържана през октомври и съгласно прокуратурата тя се оглавява от Станислав Панайотов – Тачо. Членове пък са братятя Емил и Недялко Гетови, Божидар Москов, Димитър Йончев, Дойчин Иванов, Даниел Кичуков, както и очевидецът Боян Кабов-Бекира, който единствен е на независимост.

Групата на Тачо

Преди това зад решетките попадна друга група, придобила популярност като бандата на Илко и Карчо по имената на двама от участниците в нея – Илко Паскалев и Георги Карчев. Наскоро спецпрокуратурата внесе обвинителния акт и се чака делото да влезе в правосъдна фаза.


Групата на Илко и Карчо

Прокуратурата вкара в ареста за непрекъснато и другите членове на бандата - Димитър Киров, Теодор Бангеев, Георги Иванов, Филип Чорио. Подсъдими обаче са към този момент и още трима - Станчо Христов, Николай Сребров и Радослав Пехливанов.
Популярна в тази ситуация стана модерната лаборатория за марихуана в жилището на Чорио.

В спецсъда тази година попаднаха и трима души от Слънчев бряг, които са упрекнати в разпространяване на кокаин. През септември бяха задържани Атанас Петков, Радослав Михов и Станимир Кесаров.



Любопитното е, че след разглеждането на ограниченията им за неотклонение правосъдният състав разгласи, че не вижда доказателства за проведена незаконна група. Собственикът на ресторант Петков бе пуснат неотложно на независимост с мярка „ подписка “ поради липса на задоволително доказателства, че е правил незаконна активност.
На Станимир Кесаров преди дни беше доказана мярката „ задържане под стража “.

След премеждия прокуратурата съвсем съумя да започва делото против Божидар Кузманов-Кравата и неговата група. Преди дни разпоредителното съвещание на съда бе отсрочено за февруари 2018 година поради заболяване на член-съдия.

Божидар Кузманов и Тодор Славов

Подсъдими с изключение на Кузманов са още деветима души – Иван Терзийски, Георги Иванчев, Тодор Славов, Радослав Димитров, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев и Марчо Марков.

Прокуратурата ги погна след стрелбата през юни 2016 в ресторанта “4 You” в Слънчев бряг.
Тогава Димитър Желязков-Митьо Очите бе тежко ранен, а гардът му Александър Алексиев умря. В ареста не престават да лежат стрелците – надлежно Георги Иванчев и Тодор Славов.

Друг необут от Поморие – Любомир Славов-Мазния, бе пуснат на независимост при започване на годината. Срещу него и хората му обаче тече и остаряло дело за разпространяване на дрога в интервала 2013-2014 година
Атанас Христов и Димитър Вангелов подписаха съглашение с прокуратурата за условни присъди. Такова се опита да направи и Любомир Мачанев, само че съдът не го утвърди.


Мазния (горе) и хората му в съда

По-пресният случай към Мазния е от юли 2016 година, когато петима бяха упрекнати от прокуратурата за присъединяване в проведената незаконна група за разпространяване на дрога в Поморие и Бургас. Това бяха водачът Любомир Славов, Веселин Кръстев, Любомир Мачанев, Атанас Христов и Петър Неделчев. Към момента няма информация досъдебното произвеждане да е завършило с обвинителен акт.

Подобно е ситуацията и с групата на Николай Мечков, задържана също през 2016 година В нея бяха още Петър Биберов-Кюфтето, Данаил Стефанов-Дъндито, Галин Бекяров, Станислав Стоянов, Румен Янакиев.


Делото против бандата с кирките продължава

Развитие по този случай няма, само че делото против групата на Кирките, в която отново основно настоящо лице е Николай Мечков, продължава. То е в правосъдна фаза от 2015 година, само че ще продължи и през 2018 година Подсъдими там са още братята Николай и Свилен Далакманови, Андрей Янев, Георги Тодоров, Иван Попов, Стоян Кънчев, Неделчо Милчев и Атанас Вълчанов.

В дейна правосъдна фаза е и делото против Иван Митов-Слънцето и хората му , които бяха задържани за разпространяване на опиати в Слънчев бряг през 2016 година Любопитното е, че съвсем всички участници в бандата към момента са в ареста. Подсъдими са посоченият за водач Слънцето, както и Марио Говедарев, Методи Зайков, Божидар Станулов, Петър Димитров, Димитър Тодев, Стойко Стоев. Тук прокуратурата е уверена, че разполага с стоманени доказателства.


Стойко Стоев и Слънцето (долу вдясно)

През 2017 година Специализираният углавен съд осъди айтоските гардове Златко Кънев и Тихомир Петров на по 6 години затвор за нанасяне на тежка телесна щета и изнудване. Двамата обаче апелират, чака се до дни решението на Апелативния профилиран углавен съд.


Златко Кънев и Тихомир Петров

Въззивният съд тази година гледа и делото против Здравко Донев-Капона , който бе наказан от долната инстанция на 6 години затвор. Донев обаче ненадейно бе покосен от инфаркт и умря.

Гражданският просител – банка ДСК, пък изгоря със 142 000 лв., откакто дъщерята на Капона – Татяна Атанасова, се отхвърли от наследството му.


Здравко Донев умря, а банка ДСК изгоря със 142 000 лева
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР