Бургаският окръжен съд остави в ареста Полихрон Луков, издирван за

...
Бургаският окръжен съд остави в ареста Полихрон Луков, издирван за
Коментари Харесай

Обвиненият от Австрия за измами Полихрон Луков твърди, че е дипломат от карибска държава

Бургаският областен съд остави в ареста Полихрон Луков, търсен за измами в Австрия. За него е издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в австрийския град Велс.

От обвиняването показват, че той е предоставял подправени дипломатически паспорти на чужденци, както и испански персонални карти.

11 души са потърпевшите от закононарушението. Пред тях той се е представял за дипломат на Федерация Сейнт Китс и Невис, изясни прокурор Христо Колев. 

" Предложил им е да ги достави с дипломатически паспорти. Извършената машинация е на стойност 334 хиляди евро. Задържан е на 13 септември, на яхтата му в Поморие, откъдето е родом. По време на осъществените претърсвания - на яхтата, на коли с марки " Ролс-Ройс " и " Майбах ", на жилища и гаражи, са конфискувани голям брой документи, банкови карти и задгранични регистрационни номера, от които можем да създадем извод за съпричастността му към действието ", аргументира се прокурорът, представен от БНР.

От държавното обвиняване обаче желаеха най-тежката мярка - " задържане под стража ". Мотивът им е, че има действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение. 

В своя отбрана Полихрон Луков съобщи, че няма предпочитание да се укрива, тъй като не се усеща отговорен. Той изясни, че има диабет и пие скъпоструващо лекарство, което не може да му бъде обезпечено в ареста. Обвиняемият съобщи още, че там към този момент са забавили да му дават част от медикаментите.

Неговият юрист също бе безапелационен, че помориецът няма да се укрие. Имал непрекъснат адрес и бил прочут на органите на реда.

" От показаните от Австрия документи е видно, че там арестуваният се е представял под друга идентичност ", уточни наблюдаващият прокурор.

Според бранителя му Росен Русев настояването от австрийска страна е отправено за друго лице заради разминаване в презимето, посочено в заповедта за арест. Адвокатът акцентира, че клиентът му има и два ампутирани пръста, което не му разрешава да остане в ареста. 

Пред съда обвиненият съобщи, че в реалност има дипломатически имунитет и е дипломат по бизнес каузи на Сейнт Китс и Невис за Европейския съюз.

" Австрийските управляващи търсят друго лице. Моят клиент се споделя Полихрон Леонидов Луков, а в заповедта за задържане е написано за Полихрон Леонов Луков ". Това съобщи юристът на арестувания по обвиняване в измами с документи в Австрия.

Помориецът бе задържан на яхта в родния си град след акция на ГДБОП. Задържаният Полихрон Луков поддържал висок стандарт и първокласен метод на живот, като имал с изключение на яхтата си и редица скъпи коли - Ройс-Ройс, Майбах и други.

Обвиняемият също по този начин съобщи, че има дипломатически паспорт и е дипломат на Федерация Сейт Кристофър и Невис по бизнес въпроси за Европейския съюз.

Преди съвещанието прокурор Христо Колев съобщи, че към Полихрон има две европейски заповеди. Едната е за арест, а друга за следствие.

" Прокуратурата упорства той да бъде арестуван и предаден на австрийските управляващи. Той е упрекнат там за професионална машинация в огромни размери и издаване на неистинен документи. Той се е показал за дипломат и е предложим на 11 австрийски жители да ги достави с дипломатически паспорти. Измамата е в размер на 334 000 евро. Извършени са претърсвания на яхтата, колите и жилището. Иззети са голям брой документи, печати и задгранични регистрационни номера ", сподели Колев.

В последна сметка арбитър Яни Гайдурлиев взе мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР