Бургаският фотограф Джино Константинов открива своята втора самостоятелна изложба с

...
Бургаският фотограф Джино Константинов открива своята втора самостоятелна изложба с
Коментари Харесай

Бургаски фотограф открива изложба с паметни фотографии от Париж

Бургаският фотограф Джино Константинов открива своята втора независима галерия с 29 паметни черно-бели фотографии от Париж. Повече от 25 години Джино оставя своите мемоари несподелени.

Изложбата „ Париж 90 " е от фотографии, правени през май 1990 година. 29 черно-бели фотографии на Париж. Такива, каквито ги е видял Джино тогава. Запазени прекомерно дълго в сърцето и ателието му. Защо толкоз дълго не ги сподели? Артист от висока класа, занаятчия на фотозагадката и на всичко друго, което е обвързвано с фотографията. Занаятчия в региона на образните изкуства, рекламата и дизайна, срещнал се със занаята от най- ранната си детска възраст в обкръжението на бургаските художници, един от които е татко му Георги Константинов, а другият е най-близкият му другар Георги Баев. Днес споделя, че високата летва му е завещана от него. Труден на взаимни отстъпки.
Джино: „ Това са работи, които са снимани 90-та година, класическа снимка, желая да подчертая, не е пипано безусловно нищо с фотошоп. Само са кадрирани, подсилени са някакви цветове, само че са печатани цифрово от негативи. Качеството е изстискано оптимално, което е могло да стане. Аз съм последовател на класическата снимка. Това са работи, по този начин съм ги видял, по този начин съм ги запомнил. Не са снимани някакви известни туристически обекти, с дребни изключения, само че съм наблегнал най-вече на настроения. Надявам се публиката да оцени. За мен една творба е да носи въодушевление и да подухва мемоари.
Изложбата по дифолт е в галерията на името на Георги Баев. На откриването тази вечер ще се изпълни с другари и сътрудници, а тези, които не съумеят или желаят да видят експозицията и на дневна светлина, могат да го създадат до 10 октомври. Ако не съумеят и до тогава, им остава да чакат идната галерия на Джино, който даде обещание този път да не кара феновете си да чакат толкоз дълго.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР