Бургаският бизнесмен Белин Матев, признат за виновен в убийството на

...
Бургаският бизнесмен Белин Матев, признат за виновен в убийството на
Коментари Харесай

Пуснаха предсрочно от затвора бургаски бизнесмен, убил легенда на Лудогорец

Бургаският предприемач Белин Матев, приет за отговорен в убийството на легендата на Лудогорец Добрин Добрев, бе освободен от пандиза предварително, оповестява "Флагман ".
46-годишният Белин Матев има ползи в областта на строителството, преди години се е занимавал и с ресторантьорство, а името му попада в три търговски сдружения, сподели наша инспекция.
В Бургас той е прочут с предприемаческата си активност и малко на брой знаеха, че е забъркан в грубо ликвидиране. Единствената поява в престъпните летописи на Белин Матев е от 2007 година, когато пред дома му в жк “Възраждане “ бе разпален първокласният му джип.
Случаят, поставил тежко леке в биографията му, е от 1996 година, когато Белин дружно с още пет лица взе участие в жестокия побой и убийството на Добрин Добрев – легенда на „ Лудогорец “ от 90-те години.
В оня интервал Белин е непосредствен другар на Йордан Панчев, чиято 26-годишна сестра е държанка на 45-годишния Добрев. На 7 декември 1996 година Йордан схваща, че Добрин е протегнал ръка на сестра му, и взема решение да му отмъсти. Вика трима охранители от своя дискотека, взема със себе си и Белин, който му гостува за персонален празник. Те издебват Добрин Добрев и му нанасят нечовечен побой, оставят го да почине трудно и доста тежко в стълбищната клетка на блока му.
Делото се точи над 20 години, до момента в който присъдата не влиза в действие на 11 май 2017 година. Белин Матев е наказан на 4 години затвор, а съучастниците му получават сред 4 и 6 години.
Към днешна дата бургаският предприемач е изтърпял по-голяма част от присъдата си – над 2 години и половина. Белин е последният, който е освободен предварително от пандиза.
Той е изтърпял наказването си в затворническото общежитие в Житарово. Справката демонстрира, че е взел участие интензивно във всички мероприятия, бил причислен и към Административния съд, отстранявал механически повреди и помагал в почистването.
„ Цял живот ще ме преследва това леке! 23 години не мога да го преживея “, прям бе през днешния ден Белин Матев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР