Бургаският апелативен съд намали драстично присъдата на 56-годишния Владимир Колев,

...
Бургаският апелативен съд намали драстично присъдата на 56-годишния Владимир Колев,
Коментари Харесай

Апелативният съд даде само 10 години затвор за пиян шофьор, убил велосипедист

Бургаският апелативен съд понижи фрапантно присъдата на 56-годишния Владимир Колев, който на 3 декември 2017 година с 2,70 промила алкохол в кръвта, умъртви на място в Приморско велосипедиста Евелин Дуков, а по-късно избяга от мястото на закононарушението и се скри.

С решение на окръжните магистрати Колев получи 17 година затвор, само че в този момент на втора инстанция съдът е преквалифицирал обвиняването и е смекчил наказването на 10 година отнемане от независимост.

" Въззивната инстанция не споделя извода, че действието на подсъдимия Владимир Колев следва да се квалифицира и като " изключително тежък случай ". Действията на подсъдимия не покриват предпоставките на посочения текст, защото предвид на настъпилите нездравословни последствия и на всички отегчаващи условия, не се разкрива извънредно висока степен на социална заплаха както на самото действие, по този начин и на дееца ", се показва в претекстовете на Апелативния съд в Бургас.

" В решението е посочено, че нарушаванията на разпоредбите за придвижване по пътищата, при които въпреки и по несъобразителност се предизвиква гибелта на други лица, се отличават с по-висока степен на социална заплаха, спрямо други групи закононарушения, непредпазливи такива, защото засягат комплекс от публични връзки, директно свързани с обезпечените в Конституцията изконни човешки полезности - правото на телесна цялост и правото на живот. В съответния проблем обаче, доказателствената цялост не сочи на повишена социална заплаха на закононарушението осъществено от Владимир Колев, както и на повишена персонална социална заплаха, които да са разнообразни от нормалните за този тип незаконна предприемчивост ", са споделя в решението на съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР