Бургаските пожарникари молят Общинския съвет в Бургас да отпусне средства

...
Бургаските пожарникари молят Общинския съвет в Бургас да отпусне средства
Коментари Харесай

МВР няма пари за ботуши за бургаските пожарникари

Бургаските пожарникари молят Общинския съвет в Бургас да отпусне средства за нова екипировка през 2018 година Искането е импортирано от основен контрольор Николай Николаев, който преди 2 седмици бе отпред на екипа, който стремително потуши пожара край някогашния Отрезвител.

„ От началото на 2017 година двете районни служби на Пожарна сигурност в Бургас са реагирали на 1066 пожари, наводнения и други избавителни интервенции, което отрежда нашите чиновници на едно от първите места по натовареност в страната. Благодарение на вашата поддръжка през миналата година закупихме 15 чифта специфични защитни ботуши, осигурявайки защита на 15% от чиновниците на Бургаската пожарна. За наше страдание обаче средствата от бюджета на Министерството на вътрешните работи, отпуснати за обезпечаване на персонална отбрана не са задоволителни и се постанова да посрещнем есенно-зимния сезон с дефицит на 30 броя комплекти”, коментира Николаев.

Той моли локалния парламент да прегледа опцията на пожарната в Бургас да бъдат обезпечени средства, с които да бъдат закупени още 20 чифта защитни обувки и 3 броя диелектрични ножици. Общата сума, която ще е нужна за това, възлиза на 6400 лева, оповестява Пик.

Молбата на Николаев ще бъде прегледана през ноември на сесията на Общински съвет.
тагове пожарникари ботуши
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР