Бургаските общински съветници от ДБГ - Бургас Живко Табаков и

...
Бургаските общински съветници от ДБГ - Бургас Живко Табаков и
Коментари Харесай

Бургарски съветници питат законно ли е назначен новият шеф на РИОСВ-Бургас

Бургаските общински съветници от ДБГ - Бургас Живко Табаков и Стоян Грозев изпратиха запитване до премиера Бойко Борисов и до министъра на околната среда и водите Емил Димитров по отношение на новия шеф на Регионалната ревизия по околна среда и водите в града , заяви БНР.

Детелина Иванова бе назначена на 14-ти август , откакто дългогодишния шеф Тонка Атанасова напусна, след извоюван конкурс в дирекцията в Хасково.

" Според правилника за устройство и активността на Регионалните инспекции по околната среда и водите, член 4(2) " Директорите на Регионална инспекция за опазване на околната среда се назначават след извършен конкурс по реда на Кодекса на труда и се освобождават от служба от министъра на околната среда и водите ". Според член 90 (3) от Кодекса на труда " Длъжностите, избрани като конкурсни, се заемат единствено въз основа на конкурс. До провеждането на състезанието длъжността може да се заеме със срочен трудов контракт за времето, до момента в който бъде заета въз основа на конкурс ".

Детелина Иванова е назначена за шеф на РИОСВ-Бургас от министъра на околната среда и водите със заповед от 14.08.2020 година, без да бъде извършен конкурс. Според съветниците, от тази дата тя се подписва под решенията и кореспонденцията от екоинспекцията като шеф, а не като краткотрайно изпълняваща длъжността.

" Преди да стане шеф Детелина Иванова е била шеф на отдел " Биоразнообразие, предпазени територии и предпазени зони " в бургаската екоинспекция и е директно виновна за всички противоречиви градежи по Южното Черноморие, които са предмет на прокурорски инспекции като " курортния комплекс с подпорната стена " на " Алепу ", който е в две предпазени зони, предпазена зона " Комплекс Ропотамо " за запазване на дивите птици и предпазена зона " Ропотамо " за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. С оглед заеманата служба се допуска, че Детелина Иванова е взела ефективно присъединяване и по други противоречиви проблеми, касаещи нарушавания на процедури ", считат съветниците.

Живко Табаков и Стоян Грозев насочат въпрос дали е морално и законосъобразно назначението за шеф на една от най-важните институции в Бургас, имайки поради, че същият е забъркан и виновен в противоречиви градежи по Черноморието.

В писмото си те питат дали ще бъде глобена Детелина Иванова за допускането на редица скандални градежи в предпазени зони по Южното Черноморие и по какъв метод.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР