Бургаски тираджия пострада в Италия и му се наложи да

...
Бургаски тираджия пострада в Италия и му се наложи да
Коментари Харесай

Бургаски тираджия влезе в болница в Италия със счупен пръст и... плати 20 евро

Бургаски камионджия пострада в Италия и му се наложи да употребява тамошното опазване на здравето. При дърпане на колан, с цел да закрепи товара си, първата свивка на безименния пръст откъм нокътя се обърнала нагоре и той се счупил. Валентин Валяров потърсил болница в Новара. И оттук насетне стартират сравненията...

Ето какво описа камионджията в обществените мрежи:

" Пратиха ме в Pronto Soccorso - незабавна помощ. Регистрация, обзор от доктор, рентген, шиниране. На другия ден - обзор от експерт, слагане на пръста в пластмасов пръст, лепенки. Всичко 20.70 евро!

Мислех, че ще ми вземат 200. В България какъв брой ли щеше да коства? Ние, които работим в Европа, знаем, че 20 евро в Бг е 20 лева Пиша това, в случай че на някой му се наложи (не дай си Боже), да знае - Pronto Soccorso! Междувпрочем съм се застраховал за 30 000 евро на година. "

Разказът на бургазлията провокира голям брой мнения измежду негови сътрудници, на които по някаква причина се е налагало да влизат в болница в чужбина. В голямата си част те преповтарят историята, а от думите все се прокрадва въпросът: А в България?

" Бил съм във Верона, болница Борго Рома, 2 пъти не ми взеха пари. В Германия за една инжекция ми взеха 10 евро, и в Англия съм бил - не взимат "

" Два пъти съм лежал в Германия, нито лев. Викаш спешна помощ и това е. "

" В Памплона по неотложност ме взе кола за спешна помощ с бъбречни рецесии. Пикаех кръв. Пълни проучвания. Системи. Ден и половина всичко от а до я. "

" Същата работа на Монфалконе. Дойде кола за спешна помощ, полиция и кола на 112 и трите коли с мен до болничното заведение и след каго доктора им сподели, че няма проблем, очевидно, че нямам следи от принуждение, служителите на реда си потеглиха. Изследвания, системи цяла нощ, единствено персонална карта чукнаха в компютъра и това е. "

Изводите оставяме за вас...
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР