Бургаски християни се включиха в националния протест вчера, организиран от

...
Бургаски християни се включиха в националния протест вчера, организиран от
Коментари Харесай

Истински християни нападнаха магазина на LIDL в Бургас! Започва ли общонационален удар срещу немската верига?

Бургаски християни се включиха в националния митинг през вчерашния ден, проведен от Александър Урумов, във връзка премахването на кръстовете от опаковките на артикули, продавани във веригата магазини „Лидъл“.

Инициативата в Бургас е проведена от Християнска черква „ Благовестие ”, а на празника Вяра, Надежда и Любов, десетки се събраха пред всичките 4 магазина на веригата в Бургас, с цел да изкажат недоволството си от това, че скандалните етикети към момента не са отстранени, оповестява „Флагман.бг“.

Припомняме, че при започване на месеца „Лидъл“ провокира интернационален скандал, откакто на опаковки от разнообразни артикули, продавани в магазините му, бяха заличени кръстовете на църкви в Санторини. Въпреки че веригата се извини обществено, тя не отстрани скандалните етикети, а някои от обектите им в столицата осъмнаха с лозунги на Ислямска страна, облепени от българи в символ на митинг.

Представители на Християнската черква „Благовестие“ се събраха на паркинга на магазин Лидъл в бургаския жк. „Изгрев“. Те раздаваха особено готови листовки, на които е насочен апелът „Да сложим кръста на Лидъл“.

„Въпреки че „Лидъл“ се извини, ние не считаме това за съответна реакция. Чувстваме се надълбоко афектирани от продуктите, на които е отстранен по цифров метод кръстът, на толкоз значими за историята на християнството църкви. Тяхното опрощение е невалидно, защото тези артикули към момента се продават в магазина“, сподели Живко Тончев – свещеник в Християнската черква „Благовестие“.

„Това е част от европейската политика по приемливост! Не могат да усетят какви струни закачат в българите, тъй като ние сме изкарали 500 години под Османско иго! Макар Западна Европа да пострада съществено от атентати вследствие на наранени мюсюлмански усеща, в исторически проект християните са кротки и е доста елементарно да „прегазиш“ техните светини. Благодарение на нашата религия ние сме оживели през вековете. Огънят за нашия митинг няма да угасне, до момента в който тези артикули не бъдат свалени от стелажите“, съобщи от своя страна Нели Тончева, която също е част от църквата, инициирала днешния митинг.

Проверка сподели, че фактически въпросните млечни артикули от Гърция към момента се продават в магазина. Междувременно доста хора оповестиха цялостен протест на веригата магазини.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР