Бургаската окръжна прокуратура съобщи, че е открила нередности при издаването

...
Бургаската окръжна прокуратура съобщи, че е открила нередности при издаването
Коментари Харесай

Прокуратурата откри нередности при строежа на плажа Алепу

Бургаската окръжна прокуратура заяви, че е разкрила нередности при издаването на позволение за градеж на " Алепу вилидж " АД. Става дума за плана, който се построява в предпазената зона към плажа Алепу (край Шофьорския плаж), добил популярност още като „ Подпорната стена “.

Досъдебното произвеждане е по тази причина, че през септември 2018 година длъжностно лице от община Созопол е нарушило служебните си отговорности при издаване разрешителното за градеж на " Алепу Вилидж АД ", поради което е допустима полза за други лица. В момента строителството е спряно.

Издадено е позволение за етапно строителство на курортен комплекс в местността Алепу. Първият стадий е подсилване на свлачище, а вторият е градежа на същинския комплекс. Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредила да бъдат изискани неотложно от община Созопол заверени копия за издадените по този проблем разрешителни за градеж. Изискана е и цялата документи за инспекции на РДНСК-Бургас, както и отчет на началника на Дирекцията. Ще се разпитат всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното произвеждане.

Предстои да се назначи и тройна техническа експертиза, съдебно-оценъчна и екологична такава, а също по този начин ще бъдат разпитвани очевидци, оповестиха още от прокуратурата.

Проектант на плана е Камен Славнин, а вложител и притежател на парцела е „ ГБС Турс “. В началото на юни тази година след сигнал бе осъществена инспекция от Дирекцията за народен строителен надзор, при която началникът на районната дирекция заключи, че градежът не е „ постройка, а градеж, който съставлява укрепително оборудване “. В средата на юни Окръжната прокуратура в Бургас изиска съдърт да разгласи за незначително разрешителното за градеж на курортния комплекс „ Алепу вилидж “, издадено от основния проектант на Созопол през септември 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР