Бургаската окръжна прокуратура образува разследване на умишлено убийство след трагедията

...
Бургаската окръжна прокуратура образува разследване на умишлено убийство след трагедията
Коментари Харесай

Умишлено убийство причинило трагедията в Приморско

Бургаската окръжна прокуратура образува следствие на съзнателно ликвидиране след нещастието в аквапарка в Приморско, при която почина 18-годишният Станислав Гонев от старозагорското село Кирилово. Това заяви заместник-председателят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова, представена от Дарик.

По случая, посочи тя, са предопределение две експертизи – сложна - техническа , която да откри и зправността на водния атракцион, и здравна , с която да бъдат изяснени точните аргументи за гибелта на момчето.

Сблъсък на пързалката „ Цунами “ довел до смъртоносната покруса в Приморско

 аквапарк Приморско
„ Извършени са два огледа на мястото. Все още следствието е в доста ранна фаза. След правенето на експертизите и в случай че бъдат събрани задоволително доказателства, ще бъдат повдигнати обвинявания на съответни лиц а “, посочи Григорова.
По-рано през днешния ден родителите на починалия Станислав оповестиха, че евентуално служителят в аквапарка, който е пускал децата по пързалката, не е решил задоволително добре дистанцията . Именно това е повода, съгласно тях, синът им да получи съдбовни увреждания при конфликта си с другото момче.

Разпоредителят на аквапарка уточни съдбовната неточност на момчето, предизвикало нещастието на пързалката


 аквапарк Приморско
"Предмет на следствието ще бъде както законосъобразното действие на водното оборудване, по този начин и дали са налице данни за осъществени закононарушения от общ темперамент от длъжностни лица, разрешили действието му и по отношение на такива, работещи в същото ", показаха от пресслужбата на апелативната прокуратура в Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР