Burgas24.bg виж галерията В началото на седмицата парк "Лаута" в града

...
Burgas24.bg виж галерията
В началото на седмицата парк "Лаута" в града
Коментари Харесай

Ресторантьор, а не вегани, поръчал атаката срещу барбекютата

Burgas24.bg виж галерията В началото на седмицата парк "Лаута " в града под тепетата осъмна с изцяло потрошени бетонни скари, които бяха построени от общината в Пловдив за публично прилагане. Вината за трите разрушени барбекюта в началото бе хвърлена върху веганите поради надписи с алена багра, гласящи "Месото е свирепост ", "Месото носи болежка " и "Месото е страдалчество ". 
От Българския вегански съюз излязоха с отворено писмо до медиите, в което отхвърлиха да са забъркани във вандалския акт, само че оповестиха, че са съгласни с надписите по барбекютата, тъй като съгласно тях убийството на животно се равнява на ликвидиране на човек. 
Пловдивски криминалист, проверяващ вандалското буйство, разкри, че обвинен като гарант на офанзивата е ресторантьор, стопанисващ заведение наоколо до стадиона на "Локомотив ". Това твърди вестник "Уикенд ". Кръчмарят, чието име към този момент не се оповестява, търпял големи загуби в последните месеци поради публичните барбекюта. Вместо да посещават неговия обект за кебапчета, кюфтета, наденици и пържоли, посетителите на парка си носели месото от вкъщи и употребили изцяло гратис трите публични барбекюта. 
Според ченгетата поръчителят и изпълнителите са били наясно, че няколкото камери за видеонаблюдение в региона към барбекютата са в нередовност. Дни преди хулиганската акция камерите отишли на ремонт поради щета в софтуера, а притежателите на заведения в региона били предизвестени, че техниката краткотрайно е неизправна. 
"Веганите не са нападателни, също така нямат капацитет да провеждат толкоз смело нахлуване. Бетонните барбекюта са извънредно сложни за разрушение, това е по силите на здрави мъже, въоръжени с големи чукове. Имаме няколко съответни обвинени, резпитите занапред предстоят ", признават от полицията в Пловдив. До няколко дни ченгетата дават обещание да разплетат случая, съгласно въпросния вестник.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР