Burgas24.bg виж галерията Не връщайте комунизма в България! Не погазвайте човешките

...
Burgas24.bg виж галерията
Не връщайте комунизма в България! Не погазвайте човешките
Коментари Харесай

Представители на протестантските църкви в Бургас: Не връщайте комунизма!

Burgas24.bg виж галерията Не връщайте комунизма в България! Не погазвайте човешките права! С тези апели представители на протестантските църкви в Бургас излязоха на кротичък митинг против новия Зоконопроект за вероизповеданията. Около 300 души се събраха пред постройката на община Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg.

" Причина за реакцията е, че въпросният Законопроект погазва Конституцията на Република България, Европейската спогодба за правата на индивида, Всеобщата декларация за правата на индивида, Хартата на главните права на Европейския съюз, Принципите на правовата страна, както и други интернационалните правни правила, които България би трябвало да съблюдава като страна членка на Европейския съюз ", акцентират от протестантската общественост в Бургас.

Становище против по този начин направените промени в Закона за вероизповеданията са изпратили до Народно събрание - Св.Синод на Българската православна черква, Католическата Църква, Арменската Апостолическа Православна черква.

Срещу измененията застават и 11 учени и двама член-кореспонденти на Българска академия на науките. Те към този момент са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което се споделя: " Прокарването на промени в Закона за вероизповеданията, които са със противоречиво наличие, подкопова устоите на демокрацията. Законопроектите слагат под сериозна опасност свободата на религиозните общности и институции и плануват неприемлива интервенция на контролни държавни органи във вътрешния живот на Българската православна черква и другите вероизповедания. Това слага под подозрение правовата страна ".

Според адвокати, опита за интервенция на страната в религията е офанзива на Сердикийския едикт на  толерантността след 1700 години.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР