Burgas24.bg. Това стана с 41 гласа за, 3 против и

...
Burgas24.bg. Това стана с 41 гласа за, 3 против и
Коментари Харесай

След безкрайни дебати: Приеха Бюджета на Община Бургас за 2019-а!

Burgas24.bg . Това стана с 41 гласа " за ", 3 " срещу " и 1 " въздържал се ".

Кметът Николов благодари за всички оферти и рецензии към проктобюджета, чути по време на дебатите. " Не сме идеални, това не е съвършеният бюджет, това в вероятният бюджет. Той е постоянен и подсигурява развиването на всички действия. Бюджетът има растеж на приходите, само че със опазване на равнищата на всички налози и такси ", означи Николов.

Кметът още веднъж посочи предпочитаните цели на Бюджета. Той акцентира, че са отделени обилни суми за образованието. " Не съм склонен, че този бюджет е избирателен, той е антипредизборен. Това, което ние ще влагаме в образованието, ще  даде резултати годни след нас – това е стратегическа инвестиция ", зави Николов.   " Община Бургас директно не отваря работни места, само че се отнася с ангажимент към всяко искане на вложител за довеждаща инфраструктура. Не сме отклонили нито едно капиталово желание. Предпочитаме да дадем средства за инфраструктура за построяването на новите цехове и търговски площи, даващи непоклатимост на стопанската система ", приключи Николов, визирайки стимулирането на бизнеса, заложено в Бюджета. Той не пропусна и другият сензитивен за бургазлии проблем – екологията.

Според общинският консултант Живко Табаков в Бюджет 2019-а се залага на няколко забележими плана като реконструкцията на НХК, Немската болница, построяването на нови 1000 паркоместа и други " Не видях решение на казуса с разрушените улици в бургаските квартали. Не виждам решение за дребните хора и това, което ги вълнува. Ремонтираме " Александровска " и Богориди, само че пропущаме всичко останало ", означи той. И добави, че ще бъдат заложени цели над 9 млн. лева за възстановяване на постройката на Дома на нефтохимика. За съпоставяне - за построяването на новия плувен басейн в " Славейков " са били отделени 13.

Красимира Маркович от болшинството от ГЕРБ отвърна Табаков, че бюджетът е закостенял, а администрацията на кмета Николов се е справил професионално с правенето му. " Той обгръща всички сфери на бургаската общност. Като общински консултант и жител на Бургас не одобрявам нападки, че бюджетът е подправен и избирателен ", добави Маркович.  

Георги Дражев посочи, че в бюджета има неща, които могат да бъдат усъвършенствани, само че е той перспективен и ще го поддържа. " Ще не преставам да предлагам промени в границите на перата които да разместваме, с цел да доведат и повече проходи и да усъвършенстваме разноски ". Подкрепа изрази и сътрудника му Ангел Божидаров.

От името на НФСБ и СЕК Георги Манев означи, че ще поддържат бюджета. " Хубав е, уравновесен е. Нашата работа е да търсим неточности, в случай че намираме, както и злоупотреби със средствата, отделяни от данъкоплатците ".

Чанко Мирчев Българска социалистическа партия разяснява, че бюджетът  има цели и цели – здраве, обучение и бизнес и е уравновесен е. Според него обаче той е повлиян от идните избори за европейски парламент и за локална власт. Той настоя да се работи освен за благоустройство, само че и за повече работни места и за задържане на младежите.  

От Движение за права и свободи също оповестиха, че ще поддържат бюджета, който оповестиха като добър и уравновесен.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР