Бургас въвежда т.нар. умни кръстовища, а скоро ще бъде внедрена

...
Бургас въвежда т.нар. умни кръстовища, а скоро ще бъде внедрена
Коментари Харесай

Защо светофарът на Билковата аптека в Бургас вече няма брояч

Бургас вкарва така наречен умни кръстовища, а скоро ще бъде внедрена съвременна система за ръководство на трафика

 

Светофарът на Билковата аптека в – сред бул. “Сан Стефано “, бул. “Одрин “ и бул. “Христо Ботев “ от няколко дни няма контролер, сигнализираха читатели на Флагман.бг.

По принцип, това бе светлинната уредба с най-дълъг червен сигнал, който продължаваше повече от две минути. Всъщност, малко на брой знаеха точното време, тъй като броячът започваше да регистрира едвам, откакто стигне до 120-ата секунда.

От известно време обаче секундарникът изчезна, а като че ли прекосяването става много по-бързо и не по познатия преди ред, настояват водачи.

Флагман.бг потърси, шеф на общинското сдружение „ Иновационни системи-Бургас “ ЕООД, с цел да попитаме на какво се дължи тази смяна.

„ Въведена е нова система за ръководство на светофара. Тя е интегрирана и се управлява централизирано. Отменяме контролерите, с цел да може трафикът адаптивно да се ръководи от центъра. Става въпрос за изцяло свързване на светофарите сред бул. “Христо Ботев “ и бул. “Сан Стефано “. Тази система към този момент е реалност за бул. “Демокрация “ и виждате, че там прекосяването става много по-бързо “, сподели Алексиева.

Тя посочи, че до края на годината ще бъдат внедрени и детектори за преброяването на колите по натоварените кръстовища. Данните ще се подават в действително време в трафик центъра, а логаритъмът ще дефинира какъв брой да бъде продължителността на зеления сигнал.

„ Бургазлии обаче би трябвало да знаят, че ние сме подвластни от нормативната база – има наредби, които поставят ясни ограничавания за продължителността на зелената вълна. Съобразяваме се напълно с тях, както и с рекомендациите на КАТ. Адаптивната система по-скоро прави фина конфигурация на придвижването и облекчават трафика, когато всички светофари са свързани “, добави шефът на „ Иновационни системи-Бургас “ ЕООД

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР