Бургас. В продължение на 28 месеца екип от специалисти свърши

...
Бургас. В продължение на 28 месеца екип от специалисти свърши
Коментари Харесай

Йорданка Ананиева – зам.-кмет на Бургас: Екип от специалисти свърши важни дейности по проекта за интегриран подход за образователната интеграция на ученици от етнически малцинства

Бургас. В продължение на 28 месеца екип от експерти свърши значително значими действия. Това сподели заместник-кметът на Бургас с сектор „ Култура и обучение “ Йорданка Ананиева на конференция, на която бяха регистрирани резултатите от осъществяването на плана „ Интегриран метод за реализиране на значими и устойчиви резултати в просветителната интеграция на възпитаници от етнически малцинства в община Бургас “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Основен водещ сътрудник на този план е Община Бургас, а наши сътрудници са 6 съществени учебни заведения и три професионални гимназии “, съобщи Ананиева. По думите й резултатите от плана са доста положителни, а една от най-важните действия е била обвързвана с спомагателни занимания по български език и литература. „ С сътрудниците се опитахме да предизвикваме у децата предпочитание за учене и четене на литература и за задачата създадохме 6 клуба „ Говоря и пиша на български език “, които бяха ориентирани най-вече към учениците от начален курс, останалите клубове бяха наречени „ Приятели на книгата “, добави Ананиева. Тя съобщи, че клубовете са провели доста действия, доста спомагателна подготовка за учениците, които са имали потребност, както и надпревари.
„ Другата доста значима активност, която беше включена в този план беше обвързвана с дейностите, които предизвикват децата да посещават учебно заведение и да намират в него позитивна страст. Часовете по краезнание бяха ориентирани към това учениците да съумеят да обогатят знанията си за всичко, което се случва в Бургас, покрайнината и родното им място “, уточни още Йорданка Ананиева. По думите й другата активност в границите на плана е била обвързвана със спорта. Ананиева показа, че резултатите от плана са забележими, децата са посещавали всички занятия с готовност. „ Другото значимо нещо е, че осигурихме психолози, които работеха с всички учебни заведения в границите на плана. Те работеха с децата, които имаха потребност от психическа поддръжка, както и с техните родители, като ще се опитаме да продължим активността с психическата поддръжка и след този приключването на този план “, сподели още Ананиева. Тя добави още, че другия значим сегмент от този план е бил прехода сред главното учебно заведение и гимназията, като задачата е била учениците от главните учебни заведения да се срещнат в оптималната степен с професионалните и профилирани гимназии, с цел да могат да създадат съзнателен избор.
На конференцията бяха наградени и възпитаници взели участие в състезанието за рисунка „ Моите другари от различен етнос “.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР