Бургас. Танцът развива много физическата култура. Това каза за Радио

...
Бургас. Танцът развива много физическата култура. Това каза за Радио
Коментари Харесай

Владимир Първанов, преподавател по танци в Бургас: Танцът развива много физическата култура

Бургас. Танцът развива доста физическата просвета. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас Владимир Първанов, учител по танца кизомба в Бургас, във връзка Световния ден на танца. „ Колкото и човек да си мисли, че не може да танцува, когато се отпусне и стартира да се движи под ритъма на някаква музика, тялото стартира да придобива по-лек вид “, добави Първанов. По думите му танцът като цяло и в частност - кизомба, като се изключи че развива физическата просвета, оказва помощ и за поддържане на положително здравословно положение. „ Както ги изучавам да са кавалери в школата, те се учат да бъдат такива и отвън нея, тъй като вътрешното им аз се развива. “, добави Първанов. Според него този тип танц, а и танците като цяло, развиват и отзивчивите умения при всеки човек и му оказват помощ даже в специалността, тъй като танцът те кара да се отпуснеш, да бъдеш спокоен и да не се притесняваш. „ В началото бях доста стеснителен, само че се занимавам с танци от доста години и това ужасно доста ми оказа помощ да бъда спокоен и да се отпусна да приказвам пред хора, научих се да бъде по-комуникативен “, уточни още Владимир Първанов.
„ Чрез кизомба се пробвам да върна кавалерството при мъжете, а на дамите да покажа, че на първо място те би трябвало да бъдат дами “, означи преподавателят по танци. По думите му кизомба е по-непопулярен у нас танц, за разлика от бачата, само че и двата танца са обществени и не е необходим сътрудник, както при спортните танци. „ Бачата е танц, който произлиза от Доминиканска република и е доста прочут, до момента в който кизомба стартира да навлиза в Европа преди към 3 години. Кизомба е тип африкански танц и съставлява комбинация от зук, а след това стартира да се смесва и с танго “, добави Първанов. По думите му танцът има философия, като в Африка е било неразрешено на двата пола да имат досег, а посредством този танц мъжете и дамите са употребявали опцията да се допират един до различен, само че единствено в региона на торса. „ Тогава този танц е бил методът мъжете да съблазняват дамите “, уточни още преподавателят по кизомба.
Според него доста от дамите към този момент са привикнали да се оправят с всичко сами и не разчитат доста на мъжете до себе си, като това се дължи на доста фактори. „ Когато някой мъж се изяви като джентълмен и отвори вратата пред дамата, тя се изненадва. Същото важи и при правенето на комплимент на дамите - те се учудват. Векът, в който живеем, е доста неочакван и доста малко мъже демонстрират благородство към дамите “, добави Първанов. По думите му дамите би трябвало да се провиснал и да бъдат водени от мъжа. „ Това е извънредно сложна задача, още веднъж поради днешния свят, само че за благополучие реализирам триумфи “, добави Първанов.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР