Бургас. Сумата за изпомпването на мазута от потъналия кораб е

...
Бургас. Сумата за изпомпването на мазута от потъналия кораб е
Коментари Харесай

Министър Ивайло Московски: Сумата за изпомпването на мазута от потъналия кораб е рамкова, спазена е цялата процедура по избора на фирми

Бургас. Сумата за изпомпването на мазута от потъналия транспортен съд е рамкова. Това сподели пред публицисти в Созопол Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му Законът за публичните поръчки разрешава възлагане на компании в такива спешни обстановки. „ Спазена е цялата процедура. Затова се направи подобен отчет към Министерски съвет. Оправомощена е Изпълнителна организация „ Морска администрация “, а сумата е рамкова, т.е. може да се употребява и единствено % от нея, според от размера мазут, който има. Пак наблягам, че оптималният размер е към 600-650 тона. Ако течната секта е по-малко, ще бъде изтеглена единствено тя, по тази причина и сумата е рамкова и тя обезпечава в оптимален вид “, сподели още министър Московски.
По думите му, с цел да бъде обезпечена работата на Комисията, която е проучвала кораба, е била употребена водолазната техника и на противопожарна отбрана, и на военните, които в допълнение да потвърдят, че това е действителното положение.
„ Убедени сме, че ще успеем да се оправим с тази обстановка, само че не можем да се ангажираме в какви периоди ще стане. При състояние, че е основана цялата нужна логистика, няма причина да не се оправим. Освен това към този момент има единствено филм, няма мазутни петна “, добави Московски.
„ Хидроремонт “ – Варна и „ Дийп Дайф “ са компаниите, които разполагат с съоръжение и опция да се оправят със обстановката “, разясни кап. Живко Петров, шеф на „ Морска администрация “ – Бургас.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР