Бургас спечели първа награда в категорията Енергия на международната инициатива

...
Бургас спечели първа награда в категорията Енергия на международната инициатива
Коментари Харесай

Бургас удостоен с престижна международна награда за развиващи се градове

Бургас завоюва първа премия в категорията " Енергия " на интернационалната самодейност Transformative Cities. Церемонията по присъждането на премиите се организира онлайн, като Бургас бе показан от зам.-кмета по стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията в климата Весна Балтина. В словото си по време на церемонията тя означи, че в града се осъществят доста планове в областта на енергийната успеваемост и опазването на околната среда.

Бургас бе номиниран за наградата поради дейната работа през последните няколко години по санирането на доста жилищни здания, което промени както тяхното положение, по този начин и качеството на живот на техните жители.

Прилагането на ограниченията по енергийна успеваемост способства за спестяването на обилни разноски за електрическа енергия, а въпреки това обновените здания придадоха по-хубав образ на градските пространства.

Гласуването се организира по интернет, като в него имаха опция да вземат участие хора от целия свят, а Община Бургас благодари на всички, които са дали поддръжката си за българския представител в конкуренцията. Организаторите подчертаха, че Бургас е спечелил премията при мощна конкуренция и до последно резултатите са били съвсем изравнени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР