Бургас. Служители от РИОСВ – Бургас, доброволци от химическия техникум

...
Бургас. Служители от РИОСВ – Бургас, доброволци от химическия техникум
Коментари Харесай

Бургас: РИОСВ и ученици почистиха устието на река Ропотамо

Бургас. Служители от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, доброволци от химическия колеж „ Н.Д. Зелинский “ и деца от читалище „ Христо Ботев 1937 “ почистиха региона към устието на река Ропотамо. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда . В акцията участваха шефът на инспекцията инж. Тонка Атанасова, секретарят на читалището Атанаска Желязова и специалисти. За близо 4 часа възпитаници, учители и еколози изпълниха 30 чувала с пластмаса, железни кутии, найлонови въжета, разнообразни боклуци, донесени от вятъра, вълните и хвърлени от нас, хората. Инициативата по почистването е отдадена на Международния ден на биологичното многообразие.
Денят на биологичното многообразие се отбелязва на 22 май, а тематиката за 2019 година е „ Нашето биологично многообразие, нашата храна, нашето здраве “. Темата подчертава върху многообразието, обезпечено от нашите естествени системи за човешко битие и благополучие на Земята, като способства за стабилно развиване, намаляване изменението на климата, адаптиране към климатичните промени, възобновяване на екосистемите, по-чиста вода и унищожаване на гладуването.
Мероприятията ще продължат с награждаването на спечелилите в националния конкурс " Моите другари - котките ", проведен от Община Бургас и Народно читалище " Христо Ботев 1937 " в кв. " Победа ", ул. " Кубрат " 7 на 15 май от 16.30 часа и в 12.00 часа на 20 май разчистване двора на ОУ " Св. Климент Охридски " в кв. " Рудник " с презентация за пчелите във връзка 20 май - Световния ден на пчелите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР