Бургас ще отбележи тържествено Международния ден на учителя – 5-

...
Бургас ще отбележи тържествено Международния ден на учителя – 5-
Коментари Харесай

В Деня на учителя в Бургас: Пенсионирани преподаватели изнасят уроци

Бургас ще означи тържествено Международния ден на учителя – 5- ти октомври, Регионалното ръководство на образованието  започва акция, която да постави фокус върху значимостта на труда на учителя.

„ Целта е да се показа този ден с сътрудници, които към този момент не са част от педагогическия екип на обещано учебно заведение, само че са оставили трайна диря с преподаването си и можем да се поучим от техния опит. Много от тези преподаватели ще изнесат уроци или по различен метод ще се включат в празника. Всяко учебно заведение единствено ще реши, сподели пред „ Труд NEWS “ Петя Петрова, шеф на РУО Бургас.

„ Имаме 24- ти май, като Ден на българската култура и просвета, а 5- ти октомври е  денят, в който се обръща внимание на работата на учителя и статута му в обществото. Амбицията ни е тази акция в годините напред да продължи “, разяснява Петя Петрова..

Бинарен урок ще се организира в учебно заведение „ П.Р. Славейков “, където са поканени педагогичен експерти от цялата област. Те ще споделят свои положителни практики. В  ОУ „ Любен Каравелов “ пък първолаците ще оставят отпечатък от ръцете си на канава. В РУО възпитаници ще поздравят специалистите с стратегия, а празничният ден ще завърши с концерт на деца от забавачките и възпитаници.

" Учителите са сърцето на образованието " и трансформацията му стартира с тях - това са два от интернационалните акценти за Деня на учителя през тази година, обясниха преподаватели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР