Бургас ще бъде домакин на второто издание на фестивала FIRST

...
Бургас ще бъде домакин на второто издание на фестивала FIRST
Коментари Харесай

Бургас ще е домакин на второто българско издание на най-големия фестивал за Лего роботика

Бургас ще бъде хазаин на второто издание на фестивала FIRST LEGO League Challenge, проведен от Центъра за креативно образование. Българското издание на най-големия фестивал за Лего роботика ще се организира на 20 април, оповестяват домакините му от Бургаския свободен университет.

Тази година тематиката на надпреварата е въодушевена от изкуството и е озаглавена " Шедьовър " (Masterpiece). Очаква се събитието да притегли възпитаници и тимове от цялата страна. Те ще премерят сили в съревнованието по роботика, като изследват, конструират и програмират, до момента в който измислят нови способи за основаване и разпространяване на изкуство по целия свят.

Освен надпреварата с Лего роботи, програмата на фестивала, който ще е с вход свободен, включва и изложбена част, в която ще вземат участие школи, лаборатории и разнообразни организации от страната, които специализират в света на роботиката.

FIRST LEGO League Challenge е най-големият фестивал за Лего роботика, който се организира в 110 страни в целия свят с милиони участници. Той е игрова STEM стратегия, посредством която учениците на възраст 9-16 години построяват значими привички за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения, умения за инженерно планиране и шифроване, както и разширение на своя речник и схващане на STEM понятия и концепции.

Целта на формата e да предизвиква любознанието и интереса на децата и младежите към роботиката, както и ефикасното използване в живота на знанията и уменията, добити по време на работата им с роботите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР