Бургас ще бъде домакин на 37-о издание на международния турнир

...
Бургас ще бъде домакин на 37-о издание на международния турнир
Коментари Харесай

Над 200 двойки ще участват в международен турнир по спортни танци в Бургас

Бургас ще бъде хазаин на 37-о издание на интернационалния шампионат по спортни танци Купа " Бургас " 2022. Надпреварата ще се организира на 10 и 11 септември в спортна зала " Младост " в морския град. Съорганизатори са клуб по спортни танци " Бургас 1975 ", Община Бургас и БФКСТ. По традиция спортното събитие ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов. 

Тази година в конкуренцията ще вземат присъединяване над 200 танцови двойки във всички възрастови групи, представители на 16 страни - България, Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украйна, Ирландия, Турция, Албания и други. Заявка за присъединяване са подали двойки от първите топ 20 на международната класация. 

В рамките на двата спортни дни, още веднъж ще се организира съревнование за изгряващи звезди - латиноамерикански  и общоприети танци. Участват двойки, влезнали скоро в групата над 19 години. Ще се състои и интернационален шампионат за групите до 21 години. Те ще се състезават дружно групите младежи и дилетанти, което дава опция на двойките сред 19 и 21 години да премерят сили със състезателите от по-високия сан. 
 Плевен ще бъде хазаин за първи път на Национален фестивал по спортни танци Плевен ще бъде хазаин за първи път на Национален фестивал по спортни танци
За първи път в България ще се организира и интернационален шампионат Pro/Am. Двойките са формирани от един професионален играч и един дилетант, които танцуват за наслаждение, само че със спортен темперамент. В двойката се прави оценка единствено осъществяването на участника дилетант. 

Съдии са представители на 13 страни с ръководител Ненад Йевтич от Сърбия. В съдийския панел участват някогашни европейски и международни първенци от България, Англия, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, Република Северна Македония, Нидерландия, Швейцария. 

Билетите за събитието ще се продават пред спортна зала " Младост " с цена от 10 лв..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР