Бургас. Сградата на медицинския факултет в университет Проф. д-р Асен

...
Бургас. Сградата на медицинския факултет в университет Проф. д-р Асен
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Сградата на медицинския факултет в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ е на 100 % готова

Бургас. Сградата на медицинския факултет в университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас е на 100 % подготвена. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов по време на брифинг във връзка откриването на факултета, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му обзавеждането, оборудването, технологиите и софтуерът към тях са готови за идното образование.
„ Във факултета ще действат 9 катедри. Учебната стратегия към този факултет сега е на най-високо равнище спрямо всички останали медицински факултети в страната, тъй като ние изградихме последния подобен и имахме опцията да се учим от грешките и положителните практики на другите университети. Всички, които имахме опция да работим по концепцията, успяхме да намерим най-хубавите образователни методики “, означи кметът Николов. Той добави, че образованието в първите години ще бъде напълно теоретично, след което студентите ще имат опция да се образоват на практика във всички здравни заведения в града. „ Там те ще получат практическия си опит – да работят с действителни пациенти, в действително време, с цел да могат да приложат знанията си “, добави още кметът Димитър Николов.
Той добави, че 86 ще бъдат хабилитираните и нехабилитираните преподаватели, които ще работят във факултета, като над 50 от тях са професори и доценти. „ Средната възраст на преподавателите е към 50 години. Разбира се, има и бургаски преподаватели, само че по-голямата част са от София, Варна, Стара Загора и други градове. Между тях има и такива, които са родени в Бургас, а сега преподават в другите медицински университети. Те обявиха безапелационното си предпочитание да преподават в родния си град “, означи кметът Николов.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР