Бургас. Създаденият от Кръстьо Дъбов преди няколко години Зоопарк-Бургас вече

...
Бургас. Създаденият от Кръстьо Дъбов преди няколко години Зоопарк-Бургас вече
Коментари Харесай

Бургас: Зоопаркът в града ще работи с вход свободен на 20 април

Бургас. Създаденият от Кръстьо Дъбов преди няколко години Зоопарк-Бургас към този момент публично е един от десетте лицензирани зоопарка в България. В новата си роля той стана член и на международната браншова организация на зоопарковете. Това му дава спомагателна опция за продан на потребна информация и екзотични животни, взаимопомощ при сполучливото им развъждане, размножаване и лечение, когато се постанова, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Зоопарк-Бургас, със съдействието на Общината, кани поданици и посетители на града на публично разкриване, което ще стартира в 11.00 часа на 20 април, събота. През целия ден посетителите ще могат да преглеждат живата експозиция при вход свободен. Предвидена е развлекателна стратегия за дребни и огромни, а зоопаркът ще бъде празнично декориран.
В дните до 20 април се чака в Зоопарк-Бургас да дойдат извънредно симпатични нови жители, които без подозрение ще се трансфорат в любимци на децата. Това са чифт мадагаскарски лемури и чифт маймунки от типа зелена морска котка. Те ще се реалокират тук за непрекъснато от софийския зоопарк, с който бургаският е основал чудесни колегиални взаимоотношения.
Зоопарк-Бургас е ситуиран наоколо до квартал " Черно море ". Там се отглеждат над 60 типа животни, близо 650 обособени екземпляра, в условия, близки до действителната им витална среда, на повърхност от 35 декара. Повече за него можете да видите тук и във " Facebook ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР