Бургас с по-строги мерки в детските градини и училищата, срещу

...
Бургас с по-строги мерки в детските градини и училищата, срещу
Коментари Харесай

Бургас затяга мерките заради ковид в детските градини и училищата

Бургас с по-строги ограничения в детските градини и учебните заведения, против Ковид-19. Случаите в региона не понижават към този момент втора седмица, огромна част от инфектираните са деца.

Средната заболеваемост в Бургаска област е 88 болни на 100 000 души население. За съпоставяне междинните стойности в страната са 55 болни на 100 000 души. Случаите на коронавирус започнаха да се усилват внезапно след началото на новата образователна година в региона. От РЗИ-Бургас оповестиха, че всеки ден сред 5 и 6 деца са измежду заболелите. Затова се постановат по-строги ограничения в образователните заведения. Филтър преди влизане, мерене на температура, стерилизация. В някои учебни заведения даже децата влизат от разнообразни входове, с цел да се избегне скупчване. Ако се разболее възпитаник, работи наредбата за карантина на целия клас за 5 дни.

" Всеки ден имаме възпитаници, които са регистрирани с позитивен резултат за COVID-19, като когато имаме възпитаник се карантинира цялата паралелка. Прави усещане, че повече са заболелите възпитаници, в сравнение с преподаватели ", разяснява доктор Мирослава Киселкова, РЗИ.

" Продължаваме проветряването на класните стаи и пространствата, както и засилена стерилизация. Това са ограниченията, които в учебно заведение се ползват ", Мариана Стефанова, шеф на ОУ " Васил Априлов " - Бургас.

Автор: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР