Бургас. Професионалната гимназия по транспорт е единствената от Бургас, заедно

...
Бургас. Професионалната гимназия по транспорт е единствената от Бургас, заедно
Коментари Харесай

Бургас: Професионалната гимназия по транспорт спечели проект по национална програма за модернизиране на оборудването

Бургас. Професионалната гимназия по превоз е единствената от Бургас, дружно с още 24 учебни заведения от страната, която е в листата с утвърдени планове за финансиране от Министерството на образованието и науката по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, модул „ Модернизиране на системата на професионалното обучение “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Проектът „ Иновативно професионално обучение посредством партньорство с бизнеса “ на Гимназията по превоз в Бургас включва модернизиране на материално-техническата база в работилниците по образователна процедура посредством закупуване на най-съвременно техническо съоръжение. Ще бъдат обзаведени нова лаборатория за електрически и хибридни коли и работилница за диагностициране и ремонт на обособени детайли от електроинсталацията на автомобила.Лабораториите ще бъдат осъвременени с ново потомство симулатор за леки електрически транспортни средства – електрически велосипед /E-bike/, скутер и електрически автомобил, симулатори на хибридна и електрическа системи, хибриден мотор TOYOTA с хибриден силов елемент, портативен компютър, работна маса и специфична количка с всички вероятни принадлежности. Общата стойност на плана е 80 000 лева, а съществена партнираща организация е „ Бургасбус “ ЕООД. Реализацията на плана ще обхване 191 възпитаници от специалностите „ Автотранспортна техника “, „ Автомобилна мехатроника “ и „ Спедиция, транспортна и складова логистика “, които ще придобият на практика умения и привички за диагностициране на системите на електрическия автомобил и за работа в действителна трудова среда. Подобряването на материалната база на Професионалната гимназия по превоз е в сходство със актуалните условия на пазара на труда и е напълно в съгласие с автотранспортния бизнес. Целта на този тип образование е бързото адаптиране на младите експерти при тяхната реализация на пазара на труда след довеждане докрай на образованието им.
Компаниите от автомобилната промишленост в Бургас, които влязоха в настоятелството на ПГ по превоз също ще допринесат за модернизиране на кабинетите с техническо съоръжение като дизелов и бензинов мотор, горивни уредби, автоматизирани и ръчни скоростни кутии.
Модернизирането на лабораториите и образователните зали е в синхрон с изцяло обновената визия на постройката на Професионалната гимназия по превоз и концепцията й за възобновление на привлекателността на професионално обучение измежду младежите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР