Бургас. През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от

...
Бургас. През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от
Коментари Харесай

Бургас: В града ще се проведе цикъл от концерти Jazz Migration

Бургас. През април Бургас ще бъде хазаин на цикъл от концерти, обединени под заглавието " Jazz Migration ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Проектът показва пред необятната аудитория три джаз обединения, водени от изявени пианисти, интензивно работещи по европейските подиуми. Това са Събин Тодоров, Константин Костов и Димитър Бодуров. Те ще показват в експоцентър " Флора " най-новите си албуми, придаващи ексцентрично звучене и образ на актуалния български джаз. Всяка една от концертните стратегии се отличава с самостоятелна интерпретация на неповторимата фолклорна традиция на страната ни.
Програмата ще бъде открита от Бодуров трио на 14 април от 19.00 часа. Следващото събитие ще се състои на 21 април - Събин Тодоров трио, а на 28 април триото на Константин Костов закрива цикъла.
Поканените реализатори са измежду българските музиканти, които постоянно вземат участие в влиятелни конгреси и са заслужили интернационално самопризнание. " Jazz Migration " е план, имащ за цел да концентрира вниманието върху процесите на противоположен " импорт " на артистичен капацитет от Европа към България, които кореспондират с настоящите трендове в актуалното общество за привличане на гения в културните процеси на страната ни.
Цикълът от концерти ще показа приноса, който българската музикална традиция има в развиването на актуалните джазови форми. Той се провежда от Фондация " Арт Офис ", в партньорство с Община Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР