Бургас. Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ инж.

...
Бургас. Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ инж.
Коментари Харесай

Инж. Светослав Глосов провери изграждането на пешеходния надлез при Атия

Бургас. Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов ревизира напредъка при построяването на пешеходния надлез на път II-99 Бургас - Созопол, при с. Атия. Готови са устоите, върху които ще се инсталира стоманената структура на оборудването. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " .
За монтирането й от 23 юли до 26 юли, от 20.00 до 6.00 часа сутринта, ще се стопира придвижването на всички моторни транспортни средства по път II-99 Бургас - Царево, в сектора сред пътен възел „ Парк Росенец “ (при км 6+352) и пътен възел „ Черноморец “ (при км 14+822). Ограничаването е належащо, с цел да се инсталира безвредно пешеходният надлез. Строително-монтажните работи ще се извършват през нощта при започване на седмицата - дните понеделник, вторник и сряда, когато трафикът не е доста натоварен, спрямо края на работната седмица и през почивните дни. През нощта придвижването на транспортните средства ще се пренасочва по обходни направления.
Изграждането на надлеза стартира при започване на месец юни. Срокът за осъществяване на строителните действия е 45 дни. Строително-монтажните работи се извършват от „ ИСА 2000 “ ЕООД. Стойността на СМР е 268 258,94 лева без Данък добавена стойност.
Надлезът ще е с два асансьора и ще е на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се обезпечи безконфликтно и безвредно секване на пътното платно от всички пешеходци.
Утре - 14 юли, към 17.00 часа ще бъде пуснато придвижването по моста при разклона за Костенец, част от пътен възел „ Мухово “ на Автомагистрала „ Тракия “. В началото на седмицата министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ревизира заключителния стадий от работата по оборудването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР